4 interieurtips voor een scheidingswand in huis

4 interieurtips voor een scheidingswand in huis

EEN FLEXIBELE OPLOSSING VOOR EFFICIËNT RUIMTEGEBRUIK

Met een scheidingswand of roomdivider creëer je gemakkelijk extra ruimtes in je huis, zonder dat je daarvoor je de hele boel hoeft te verbouwen. Omdat scheidingswanden gemakkelijk te verplaatsen of weer te verwijderen zijn, is het gebruiken ervan daarnaast een flexibel alternatief voor een vaste muur. Naast dat een scheidingswand functioneel is, kan het ook een stijlvolle aanvulling op je interieur zijn. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om je scheidingswand op een manier te gebruiken die bij de rest van je interieur past. In deze blog geven we 4 interieurtips voor het gebruiken van een scheidingswand in je huis.

Another brick in the wall

1. Modern of karakteristiek?

Scheidingswanden zijn er in veel verschillende materialen, zoals hout, glas, metaal of gipsplaat. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Overweeg dus welk soort materiaal het best past bij de stijl en sfeer van je huis. Zo zijn er diverse mogelijkheden met specifieke kwaliteiten voor jouw interieur.

  • Met een glazen scheidingswand creëer je bijvoorbeeld een strakke en moderne uitstraling. Met het open karakter van glas behoud je verder de natuurlijke lichtinval, wat zorgt van een gevoel van ruimte.
  • Een houten scheidingswand is dan weer ideaal voor een warme, sfeervolle en natuurlijke uitstraling. Daarnaast is hout een duurzame keuze, die zorgt voor een betere akoestiek in huis.
  • Kies voor speciale akoestische materialen zoals vilt om geluid optimaal te absorberen.
  • Ga voor de ultieme groene en natuurlijke uitstraling met een scheidingswand van mos.

2. De mooiste kleur voor je scheidingswand

Een scheidingswand is een geweldige manier om extra kleur aan je interieur toe te voegen. Kies je voor een kleur die naadloos aansluit op de rest van je interieur, of maak je van je scheidingswand een blikvanger in je huis met een kleur die er écht uitspringt? Een donkere kleur kan de ruimte kleiner laten lijken, terwijl een heldere, lichte kleur juist een vergrotend effect kan hebben. Met een opvallende kleur maak je van je scheidingswand een echte eyecatcher, terwijl een subtiele kleur juist extra rust kan brengen.

3. De aankleding van de wand

Als je de perfecte kleur voor de scheidingswand in jouw interieur hebt gevonden, kun je je wand helemaal aanpassen naar je eigen smaak en wensen met verdere aankleding en decoratie. Gebruik fotolijstjes, verlichting, kunst of zelfs planten om een persoonlijke touch toe te voegen aan je scheidingswand en maak je je interieur helemaal af.  

BLOG 35 FOTO 4.jpg

4. Zo maak je je scheidingswand multifunctioneel

Een scheidingswand in je woning biedt veel meer mogelijkheden dan alleen het opdelen van twee ruimtes. Met een multifunctionele oplossing bespaar je extra ruimte en richt je je interieur nóg iets efficiënter in, waardoor deze wanden ook geschikt zijn voor kleinere huizen of appartementen. Zo zijn er scheidingswanden die naast roomdivider kunnen dienen als boekenkast, prikbord, geluidsdemping of opbergruimte. Daarnaast zijn er scheidingswanden die allerlei technologische voordelen bieden, zoals ingebouwde wandverwarming of -koeling. Op deze manier heeft je scheidingswand een dubbelfunctie en benut je de ruimte optimaal. Niet alleen mooi, maar ook erg praktisch!

Meer informatie over scheidingswanden

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Richt zó je slaapkamer in voor de beste nachtrust

maandag 20-03-2023

Richt zó je slaapkamer in voor de beste nachtrust

Wist je dat de inrichting van jouw slaapkamer invloed heeft op je nachtrust? Met dit interieuradvies creëer jij in no-time een rustgevende slaapkamer!

Lees meer
De do’s en don’ts van een vintage interieur

vrijdag 10-03-2023

De do’s en don’ts van een vintage interieur

Hulp nodig met het creëren van een vintage woonstijl? We got you! Na het lezen van dit artikel maak jij van jouw interieur een vintage paradijs.

Lees meer