4x unieke eyecatchers voor op de muur

4x unieke eyecatchers voor op de muur

Maak een aandachttrekker van je muur

Hoe betrek jij de muur bij jouw inrichting? Zo’n grote lege vlakken in jouw interieur zijn een gemiste kans als je ze niet benut. Het is de ideale manier om de ruimte nog wat extra sfeer en stijl mee te geven. Laat je inspireren door onze ideeën voor een eyecatcher op de muur!

WALL OF FAME

1. Kunstzinnig

Natuurlijk kun je kunst met een grote K kopen in een galerie, maar als dat niet binnen je budget past: fake it untill you make it! Ken je Werk aan de Muur al? Zij maken kunstwerken op maat – van onbekend tot wereldberoemd - die passen binnen jouw interieurstijl. Door te werken met meer dan duizend creatievelingen, hebben ze een ruim aanbod aan budgetvriendelijke kunst.  

En het leuke is: alles is verkrijgbaar in ieder materiaal en afmeting! Ga jij voor canvas, aluminium, HD Metal of een ingelijste poster? Zo past jouw aanwinst 100% bij jouw interieurstijl én heb je jouw droomkunstwerk aan de muur hangen. Muren om eindeloos naar te turen!

2. In the mood for wood

Op de vloer, in meubels of accessoires: waar je hout ook toepast, hout geeft meteen een flinke dot extra sfeer in huis. Maar heb je ook al eens gedacht aan het gebruik van hout op de muur? Hout op de muur met houten wandbekleding is dé tijdloze manier om de natuur naar je interieur te halen en brengt je meteen in zen-stand. Dit doet namelijk denken aan Scandinavische huizen en stoere schuren. Daarnaast is hout op de muur een sfeermaker pur sang. Alles wat je op zo’n houten wand hangt spat er van af! Doseren is niet nodig, want juist door verschillende houtsoorten te combineren, wordt het nog warmer en spannender.

Ga zelf aan de slag met houten latten of kies voor kant-en-klare panelen zonder of met geluiddempende achterwand. Dit laatste is zeker een aanrader! Een muur van hout brengt namelijk in één klap de akoestiek in huis op niveau, bijvoorbeeld door de akoestische panelen van WoodUpp.

Het enige gevaar van hout op hout is het blokhuteffect. Dat kan voorkomen worden door met vlakken te werken: doorbreek de ruimte met een kleed, een verhoging of een combinatie van vloeren. Laat op de gecombineerde beton-ciré of tegelvloer het hout terug komen in de meubels die erop staan.  

Welke vloer past bij jou?

3. Muur met structuur

Dé trend die wij in de mooiste interieurs terug zien komen: de strak gestuukte wand wordt vervangen voor vegen, oneffenheden, krijtstrepen en tegels. Want zo’n muur met textuur voegt niet alleen diepte en karakter toe, hij oogt ook door het lichtinval elke dag weer anders.  

Tip: Heb jij een interieur moodboard met basic kleuren? Ga dan júíst voor structuur op de muur! Want in een eensgezind kleurenpalet speel textuur een hoofdrol. Van wol en beton tot matte muren en bouclé: mixen maar! Extra warmte krijg je door een inrichting met houten details en een plant hier en daar.

Hulp nodig bij het maken van een moodboard die klopt in kleurgebruik én structuur?

Meld je nu aan voor onze workshop

Toilet interieur

4. In de ban van behang

Maak van je wand een aandachtstrekker met een leuk kek behang in geografische print. Er zijn oneindig veel mogelijkheden! Door te kiezen voor ingetogen kleuren die ook terugkomen in de kleuren van de meubels, wordt het niet overheersend en houden de kleuren het interieur bij elkaar. Of pak juist uit met behang met een botanische of retro print. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere behangprints die matchen met elkaar te combineren. Door twee aanliggende muren van deze twee prints te voorzien, kunnen ze elkaar mooi versterken.

Tip: creëer een unieke lambrisering door de muur tot de helft te behangen en de bovenste helft in een bijpassende kleur te schilderen.

Inspiratie voor jouw plafond

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Déze woonstijlen ga je zien in 2023

maandag 12-12-2022

Déze woonstijlen ga je zien in 2023

Laat je inspireren door de woonstijlen van 2023! Welke woontrends ga je zien in het nieuwe jaar en hoe realiseer jij je favoriete trends in je eigen interieur?

Lees meer
6 tips voor styling van een hoog plafond

dinsdag 11-10-2022

6 tips voor styling van een hoog plafond

Heeft jouw huis een hoog plafond? Lucky you! Met deze 6 stylingtips maak je van een hoog plafond een prachtige aanvulling op het interieur.

Lees meer