5 tips om een klein appartement in te richten

5 tips om een klein appartement in te richten 

Het kan een hele opgave zijn, een klein appartement inrichten. Je wilt een ruimtelijk gevoel creëren, maar tegelijkertijd staat een kleine ruimte al gauw vol met meubels en decoratie. Doe nu je inspiratie voor de kleine woonkamer of kleine studentenkamer op. Want met deze tips wordt zelfs jouw kleine appartement licht en ruimtelijk!

Klein maar fijn

Tip 1: Zorg voor een rustige basis

Een klein appartement hoeft niet klein te lijken. Sterker nog, het kan zelfs heel ruimtelijk aanvoelen wanneer je in de basis lichte kleuren gebruikt. De vloeren vormen samen met de wanden en het plafond de basis van je woning. Gebruik daarom in ieder geval voor deze onderdelen lichte kleuren om de ruimtelijkheid te behouden. Je kunt je interieur vervolgens wat meer kleur geven door een donkere of felle accentkleur te gebruiken in de accessoires of meubels. Zo heb je én kleur én ruimte.  

Zet deze 4 stappen voor een goede basis

Tip 2: Hoog, hoger, hoogst

Wanneer je niet veel oppervlakte ter beschikking hebt, moet je creatief zijn met de ruimte die er wel is. Zo kun je de hoogte ingaan met meubels, in plaats van de breedte. Een hoge kastenwand of planken aan de muur zorgen voor enorm veel opbergruimte. Zo kun je zelfs een schuine wand optimaal benutten. En heb je al eens gedacht aan een hoogslaper? Hieronder ontstaat veel leefruimte om bijvoorbeeld een kast, bureau of tafel onder kwijt te kunnen.

Tip 3: Kies voor open meubels

Er wordt vaak gedacht dat een klein appartement het beste met kleine meubels ingericht kan worden, maar het tegendeel is waar. Kies liever voor grote en open meubels. Veel kleine meubels kunnen de kamer namelijk snel vol laten aanvoelen. Grote meubels zorgen daarentegen voor eenheid en ruimte. Je kunt dus zonder twijfel een grote hoekbank in een klein appartement plaatsen. Zorg er dan wel voor dat de hoekbank aan de onderkant open is en op pootjes staat, zodat je de vloer eronder ziet doorlopen. Ook dat zorgt weer voor, jawel, een ruimtelijk gevoel!

BLOG 34 DIEPTE MET WANDEN.jpg

Tip 4: creëer diepte met scheidingswanden 

Scheidingswanden in een kleine ruimte? Ja! In een klein appartement wordt vaak één ruimte voor meerdere doeleindes gebruikt, waardoor het rommelig oogt. Met een halve scheidingswand kun je de ruimtes scheiden en zo blijft bijvoorbeeld de slaapkamer afgeschermd van de woonkamer. Daarnaast creëert de scheidingswand een extra laag in je interieur en dat zorgt ervoor dat het appartement meer diepte krijgt. 

Creëer het loftgevoel met deze tips

Tip 5: vermijd donkere hoekjes

Last but not least: de verlichting. Een goed lichtplan is voor iedere woning sfeerbepalend en ook zeker voor een klein appartement. Om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken, kun je donkere hoekjes maar beter vermijden. Werk met grote lichtpunten én met kleine, juist om ieder hoekje van jouw knusse appartement goed te belichten.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

De do’s en don’ts van een vintage interieur

vrijdag 10-03-2023

De do’s en don’ts van een vintage interieur

Hulp nodig met het creëren van een vintage woonstijl? We got you! Na het lezen van dit artikel maak jij van jouw interieur een vintage paradijs.

Lees meer
Vloerinspiratie: 4x houten vloeren voor jouw mooiste interieur

dinsdag 10-01-2023

Vloerinspiratie: 4x houten vloeren voor jouw mooiste interieur

Op zoek naar een houten vloer voor jouw interieur? Laat je inspireren door 4 verschillende soorten houten vloeren!

Lees meer