5x de belangrijkste woontrends van 2024

Deze trends ga je zien op woongebied in 2024

doe inspiratie op voor jouw droominterieur

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Voor interieurliefhebbers betekent dit een frisse wind door het huis met de nieuwste woontrends. Van gedurfde keuzes tot milieubewuste beslissingen: 2024 is het jaar van expressie en duurzaamheid. Hier zijn vijf interieurtrends voor 2024 die je niet mag missen als je jouw interieur wilt afstemmen op de huidige trends.

Een stijlvol nieuw jaar

1. Duurzaamheid en hergebruik

Een trend die steeds belangrijker wordt, is duurzaamheid. Het gaat niet alleen om het kiezen van milieuvriendelijke materialen, maar ook om hergebruik. Vintage meubelstukken, upcycling en de voorkeur voor kwaliteit boven kwantiteit zijn een belangrijk onderdeel van de interieurinrichting. Deze trend past ook in het de trend van vintage interieur, zoals de jaren ’70-stijl met kenmerkende felle kleuren en veel decoratie.  

De woontrends van 2023 gemist?

2. Natuurlijke materialen

Een andere trend in 2024: terug naar de natuur, ook in ons huis! Iedereen wil zich thuis voelen, en natuurlijke materialen zoals hout, steen en stoffen van planten helpen daar enorm bij. Ze maken je huis niet alleen mooi, maar geven ook een echt 'aarde-gevoel'. Deze items zorgen dat je huis aanvoelt als een warme, rustige plek. Alsof je buiten bent, maar dan binnen! Zo wordt je huis een plek waar je echt kunt ontspannen en jezelf kunt zijn.  

3. Patroonvloeren  

In de vloertrends blijft de houten vloer met stip op één staan. Deze elegante parketvloer blijft populair in elke woonstijl. Dat komt omdat hij ontzettend lang meegaat, tijdloos is en een prachtige uitstraling heeft. En in 2024 staan de visgraat en walvisgraat patroonvloeren weer volledig in de schijnwerpers. En niet alleen in een lichte eikentint, maar ook in donkere warme kleuren. In moderne interieurs is zwart namelijk een onmisbare kleur geworden.  

Meer over onze vloeren

4. Multifunctionele ruimtes

Het jaar 2024 draait om het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. Dit betekent dat ruimtes verschillende doeleinden kunnen hebben, wat vooral handig is voor stedelijke woningen. Op het gebied van interieurinrichting zal dit vooral gericht zijn op het transformeren van woonruimtes met modulaire meubels, innovatieve opbergsystemen, zoals schuifwandkasten en aanpasbare lay-outs.

5. Stijlvolle thuiswerkplek

In 2024 is de stijlvolle thuiswerkplek een belangrijke trend. Deze fijne werkplek thuis is nu meer nodig dan ooit. Slimme schuifwandkasten maken de ruimte netjes en rustig, door alle spullen uit het zicht te houden. Daarnaast staat ook licht in de spotlight. Veel daglicht en goede lampen maken het makkelijker om je te concentreren. Denk zeker ook aan oplossingen die omgevingsgeluid absorberen, zoals akoestische plafonds, waardoor je je beter kunt focussen. Zo wordt thuiswerken prettiger en doe je je werk nog beter!

Creëer jouw ideale thuiswerkplek

Het jaar 2024 belooft biedt dus weer veel nieuws op het gebied van interieurdesign. Of je nu een volledige make-over plant of enkele subtiele updates wilt aanbrengen aan jouw interieur, er is altijd iets te kiezen wat bij jouw interieur past.

Laat je alvast inspireren

Geïnspireerd geraakt en hulp nodig bij jouw eigen keuzes?

Onze experts helpen je graag verder met jouw project.

Maak nu een afspraak

Meer lezen?

Ontdek de 5 mooiste woonstijlen van 2024

donderdag 07-12-2023

Ontdek de 5 mooiste woonstijlen van 2024

Maak kennis met de woonstijlen van 2024. Van weelderig groene interieurs en warme aardetinten tot naadloze overgangen naar buiten, retro en eco-bewuste inrichtingen – ontdek jouw ultieme woonstijl.

Lees meer
Hoe creëer je een jaren '30 interieur in jouw moderne woning?

donderdag 09-11-2023

Hoe creëer je een jaren '30 interieur in jouw moderne woning?

Ontdek hoe je de klassieke charme van een jaren '30 interieur kunt integreren in je moderne woning. Gebruik authentieke kleuren, materialen, en details om een tijdloze, warme sfeer te creëren.

Lees meer