5x inspiratie voor jouw plafond

5x inspiratie voor jouw plafond

Maak van het plafond de eyecatcher van het interieur

De waarde van een plafond wordt vaak onderschat. In een woning is het plafond, samen met de vloer, grotendeels sfeerbepalend. Durf daarom eens voor een gewaagdere keuze te gaan dan standaard wit. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden in kleuren, materialen en opdrukken!

Dancing on the ceiling

1. Hout op het plafond

Hout geeft een warme uitstraling aan het interieur. En het is niet alleen stijlvol, maar ook nog eens praktisch. Dankzij de natuurlijke eigenschappen warmt hout traag op en koelt het ook weer traag af. Handig voor de koude wintermaanden en warme zomermaanden. Daarnaast heeft het ook een positieve invloed op de luchtvochtigheid en akoestiek.

Lees verder hoe je de akoestiek in huis kunt verbeteren

2. Gipsplafond

Een gipsplaat is materiaal dat veel wordt gebruikt voor het creëren van een strak plafond. Het voordeel van een gipsplafond is dat eventuele scheurtjes, die vaker voorkomen in het bouwkundig plafond, nu niet meer zichtbaar zijn. Een mooi, strak gipsplafond maakt een ruimte écht af. Nadat een gipsplafond gemonteerd is kunnen de platen afgewerkt worden in de gewenste kleur. 

Woontrends voor een modern familiehuis

3. Zwart plafond

Zwart geeft meestal een diepe en warme sfeer. Een zwart plafond maakt een ruimte intiem en stijlvol. Je moet hiervoor wel de hoogte hebben en een goed lichtplan maken, anders bestaat de kans dat het heel somber wordt. Laat ergens in de ruimte met het zwarte plafond een frisse, witte tint terugkomen, bijvoorbeeld in de vloer of de meubels. Ook met houten meubels of accessoires creëer je een rustgevende sfeer.

4. Een plafond met een kleurtje

Een gekleurd plafond geeft een unieke touch aan je interieur. Het maakt de ruimte knusser en geeft een stijlvol gevoel, vooral in grote en hoge ruimtes. Verf de muren in dezelfde kleur als het plafond voor een geweldig effect: het laat de ruimte helemaal opleven! Tip: ga je kleuren uitzoeken voor je plafond? Bekijk de kleurstalen altijd ondersteboven. Het licht schijnt er namelijk anders op en zo krijg je een beter beeld van de uiteindelijke kleur.

5. Bedrukt spanplafond

Een spanplafond is ideaal om een plafond te verlagen voor een knusse en huiselijke sfeer. Een spanplafond is namelijk een plafond dat onder het bestaande plafond geplaatst wordt. Het is gemaakt van een sterk, elastisch kunststof materiaal wat ook afwasbaar is. Dit is daarom de perfecte oplossing om vlekken of stucwerk met scheuren in het bestaande bouwkundig plafond uit het zicht te houden. Wist je dat spanplafonds verkrijgbaar zijn in vele kleuren en zelfs met fotoprint? Zo wordt jouw plafond dé eyecatcher van het interieur.

Een donker plafond wat doet dat met je interieur

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Hoe kies je de juiste houten vloer? Let op deze 6 zaken!

dinsdag 26-04-2022

Hoe kies je de juiste houten vloer? Let op deze 6 zaken!

Vind je het lastig om de juiste houten vloer voor thuis te kiezen, te kopen en te leggen? Verhaag helpt jou bij het maken van de juiste keuze voor jouw interieur.

Lees meer
Stylingtips: Tover in 4 stappen jouw woning om tot een jaren '30 huis

woensdag 09-03-2022

Stylingtips: Tover in 4 stappen jouw woning om tot een jaren '30 huis

Met een mooie visgraat parketvloer en kamer en suite deuren heb je binnen een handomdraai een jaren '30 huis. Volg deze 4 stappen voor een perfect resultaat.

Lees meer