5x onze beste trucs: breng meer kleur in je interieur

Zo geef je wat extra kleur aan je leven

In een wereld vol kleur kan het soms lastig zijn om de juiste tinten voor je huis te kiezen. Elke keuze draagt bij aan de algehele sfeer van je interieur. Tijd voor een simpel kleuradvies voor jouw interieur! Wij hebben 5 eenvoudige manieren om meer kleur in je huis te integreren zonder de harmonie en balans te verstoren. Of je nu je woonstijl een frisse update wilt geven of start met een heel nieuw interieurplan.

Life is art, live yours in colour.

1. Kleur in je vloer

Het kiezen van de juiste kleur voor je vloer kan een aanzienlijke impact hebben op de algehele look en feel van je interieur. Overweeg het gebruik van kleurrijke PVC vloeren om een unieke persoonlijkheid aan je ruimte te geven. PVC vloeren zijn een geweldige manier om kleur in je interieur te brengen, omdat ze verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren en patronen. Deze echte gezinsvloer in een mooie kleur kan je interieur echt tot leven brengen.

PVC is dé gezinsvloer bij uitstek

2. Gordijnen als kleurrijke blikvangers

Gordijnen zijn vaak een onderschat element in huis, maar ze kunnen een cruciale rol spelen bij het toevoegen van kleur aan je interieur. Bij het kiezen welke kleur gordijnen het beste bij je interieur past, denk dan aan kleuren die je esthetiek aanvullen en een aangename sfeer creëren. Of je nu kiest voor gordijnen met een gewaagd patroon of een effen kleur, ze kunnen dienen als prachtige blikvangers en de toon zetten voor de rest van de kamer.

3. Creëer een accentmuur

Een accentmuur kan dienen als het perfecte canvas om kleur in je interieur te introduceren. Deze wand kan je schilderen in een kleur die een contrast vormt met de rest van de kamer, waardoor een levendige en energieke ruimte ontstaat. Of het nu een diepblauwe muur is in een overwegend witte kamer, of een levendige groene muur die contrasteert met neutrale tinten, een accentmuur kan echt een statement maken.

Ontdek ook deze 4 eyecatchers voor op de muur

BLOG 46 FOTO 4.jpg

4. Gebruik van kleurrijke accessoires

Als je nog niet helemaal klaar bent om grote, kleurrijke stukken in je interieur te introduceren, zijn accessoires een geweldige plek om te beginnen. Kleurrijke kussens, kaarsen, tapijten, kunstwerken en andere kleine decorstukken kunnen gemakkelijk worden ingeschakeld om kleur aan je ruimte toe te voegen. Experimenteer met verschillende tinten en patronen om een ruimte te creëren die zowel visueel interessant als comfortabel is.

Deze 10 interieurmusthaves mogen niet ontbreken

5. Bloemen en planten

Niet te vergeten, bloemen en planten zijn een van de gemakkelijkste manieren om kleur en leven in je interieur te brengen. Naast het feit dat ze er geweldig uitzien, kunnen planten ook de luchtkwaliteit in huis verbeteren en een algemeen gevoel van welzijn bevorderen. Speel met verschillende soorten en kleuren, van levendige bloemen die een instant pop van kleur bieden tot groene bladplanten voor een rustige, natuurlijke toets. En onthoud, je hoeft je niet te beperken tot echte planten - er zijn ook veel realistische kunstplanten beschikbaar die een vleugje kleur kunnen geven zonder het onderhoud.

Geïnspireerd geraakt en hulp nodig bij jouw eigen keuzes?

Onze experts helpen je graag verder met jouw project.

Maak nu een afspraak

Meer lezen?

Inspiratie voor een klassieke woonstijl in het interieur

donderdag 17-08-2023

Inspiratie voor een klassieke woonstijl in het interieur

Ontdek hoe je een klassieke woonstijl kunt toepassen in je interieur. Van klassieke houten vloeren tot het combineren van klassiek en modern, wij helpen je graag!

Lees meer
Gids: bepaal welke interieurstijl bij jou past

donderdag 20-07-2023

Gids: bepaal welke interieurstijl bij jou past

Check nu onze gids om te begrijpen welke woonstijlen er zijn, hoe je ze kunt combineren en hoe je kunt ontdekken welke het beste bij jou past.

Lees meer