5x Onze favoriete houten patroonvloeren

Kies de houten patroonvloer die bij je past

GA VOOR EEN STIJLVOLLE EN TIJDLOZE VLOER

Op zoek naar een nieuwe vloer die echt een statement maakt in je interieur? Dan zijn patroonvloeren van hout de perfecte keuze. Ze voegen karakter en flair toe aan elke ruimte en zijn echte eyecatchers. Ontdek nu welke patroonsoort past bij jouw smaak en interieurstijl. Laat je inspireren door onze 5 favoriete houten patroonvloeren.

Details are not just details, they make the design.

1: Visgraat vloer

De visgraatvloer is een klassieker onder de houten patroonvloeren en zorgt voor een elegant en stijlvol interieur. Dit tijdloze patroon past perfect in zowel moderne als traditionele woningen. De visgraatpatroon is een echte eyecatcher en kan op verschillende manieren gelegd worden, zoals in een enkele, dubbele of zelfs driedubbele visgraat. Of pak helemaal uit met een walvisformaat!

Bekijk de combinatie van een visgraatvloer met steellook taatsdeuren

2: Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een variatie op de visgraatvloer en kenmerkt zich door de V-vormige verbinding tussen de planken. Dit patroon straalt luxe en verfijning uit en is zeer geschikt voor ruimtes waar je een stijlvolle sfeer wilt creëren. De Hongaarse punt is een prachtig alternatief voor de traditionele visgraatvloer en is verkrijgbaar in diverse houtsoorten en afwerkingen.

Eikenhouten vloer in Hongaarse punt

3: Blokpatroon

Het blokpatroon, ook wel bekend als het parketpatroon, bestaat uit vierkante blokken die in een schaakbordpatroon worden gelegd. Dit patroon geeft je interieur een speelse en creatieve uitstraling. Het blokpatroon is veelzijdig en kan zowel in kleine als grote ruimtes worden toegepast. Combineer verschillende houttinten voor een extra bijzonder effect.

BLOG 41 FOTO4 (2).JPG

4: Diagonaal patroon

Een diagonaal gelegde houten vloer zorgt voor een dynamische en ruimtelijke uitstraling in je interieur. Dit patroon is perfect voor wie op zoek is naar iets unieks en kan zowel met smalle als brede planken worden gerealiseerd. Door de planken in een hoek van 45 graden te leggen, creëer je een verrassend en speels effect in je woonruimte.

5: Versaillespatroon

Het Versaillespatroon is een luxueuze en opvallende keuze voor je houten vloer. Dit historische patroon, dat zijn oorsprong vindt in het Paleis van Versailles, bestaat uit vierkante panelen met daarin een geometrisch patroon van kleinere houten plankjes. Het Versailles patroon is een verfijnde keuze voor wie op zoek is naar een echte blikvanger in huis.

Laat je inspireren door deze prachtige houten patroonvloeren en geef je interieur een unieke en stijlvolle uitstraling. Kun je niet kiezen? Dat snappen we! Onze interieurstylist helpt je graag bij het kiezen van de perfecte houten vloer voor jouw woning.

Welke vloer past bij jou?

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

5 inspirerende ideeën voor het inrichten van je serre

donderdag 08-06-2023

5 inspirerende ideeën voor het inrichten van je serre

Ben jij van plan om jouw serre in te richten of te renoveren? Ontdek onze tips en ideeën voor een prachtige tuinkamer met de juiste balans tussen binnen en buiten.

Lees meer
De top 5 interieurtips voor een prachtig plafond in huis

dinsdag 09-05-2023

De top 5 interieurtips voor een prachtig plafond in huis

Ontdek onze beste tips voor een stijlvol en functioneel plafond. Van akoestische plafonds tot gipsplafonds, haal het beste uit jouw interieur met Verhaag Sevenum!

Lees meer