De do’s en don'ts van een basic woonstijl

De do’s en don'ts van een basic woonstijl

ZO GA JE BACK TO BASIC

De basic woonstijl draait om het waarderen van het minimale en essentiële. Want less is ten slotte more! Bij het inrichten van een huis in een basic woonstijl zijn er een aantal belangrijke stijlregels om in gedachten te houden. Deze minimalistische stijl vereist een goede balans om een rustige én uitnodigende sfeer te creëren.

It’s the little things that count.

DO: Kies voor neutrale kleuren

Bij een basic interieur zijn subtiele, neutrale kleuren zoals wit, beige, grijs en zwart je beste vrienden. Deze kleuren creëren een rustige, coherente ruimte die als een leeg canvas kan dienen voor je meubels en decor. Het is belangrijk dat vooral de basis van het interieur deze kleuren krijgt: denk aan de vloeren, wanden en het plafond.

In 4 stappen naar de juiste interieurbasis

DON'T: Te veel kleurrijke accessoires

Probeer de hoeveelheid kleurrijke accessoires tot een minimum te beperken. Kleur kan zeker een plek hebben in een basic woonstijl, maar zorg ervoor dat het in evenwicht is en niet overheerst. Ga voor één kleurenpalet en probeer je daar zoveel mogelijk aan te houden.

DO: Investeer in kwalitatieve meubels

Kies voor meubels die een tijdje mee kunnen. Bij een basic interieur draait het om het waarderen van het essentiële. Dus investeer in meubels die duurzaam, functioneel en tijdloos zijn. Vaak zit daar ook een prijskaartje aan, maar dat loont zich aangezien je langer met de meubels vooruit kan.

BLOG 45 FOTO4.jpg

DON'T: Te veel decoratie

Een basic woonstijl draait om minimalisme. Het is beter om te kiezen voor een paar betekenisvolle decoratieve stukken dan de ruimte te vullen met te veel accessoires. Dat geeft wel de persoonlijke touch aan een interieur, maar kan wel al snel rommelig ogen. Zoek hier dus de balans in.

Tips voor stylen met decoratie

DO: Maak gebruik van texturen

Hoewel een basic woonstijl de nadruk legt op minimalisme, betekent dit niet dat je ruimte eentonig of saai moet zijn. Het toevoegen van verschillende texturen en materialen kan diepte en interesse aan je ruimte geven. Denk aan houten meubels, katoenen of linnen stoffen, en metalen accenten. Deze mix voegt een laag van complexiteit toe aan je interieur zonder het overweldigend te maken.

Don't: Verwaarlozen van de verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol in elk interieurontwerp, ook in een basic interieur. Slechte verlichting kan je zorgvuldig gekozen inrichting tenietdoen en de ruimte somber en onuitnodigend maken. Zorg ervoor dat je een mix van natuurlijk licht, taakverlichting en sfeerverlichting hebt. Dimbare lampen kunnen je helpen de verlichting aan te passen aan de tijd van de dag en je stemming. Vergeet ook niet om de ramen vrij te houden om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten.

Laat je inspireren door nog meer woonstijlen

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Steellook deuren of stalen deuren? Voor- en nadelen op een rij

donderdag 06-07-2023

Steellook deuren of stalen deuren? Voor- en nadelen op een rij

De kenmerken, voordelen en nadelen van steellook deuren en stalen deuren duidelijk uitgelegd. Maak de perfecte keuze voor jouw interieur met Verhaag Sevenum!

Lees meer
5 inspirerende ideeën voor het inrichten van je serre

donderdag 08-06-2023

5 inspirerende ideeën voor het inrichten van je serre

Ben jij van plan om jouw serre in te richten of te renoveren? Ontdek onze tips en ideeën voor een prachtige tuinkamer met de juiste balans tussen binnen en buiten.

Lees meer