De do’s en don’ts van een vintage interieur

De do’s en don’ts van een vintage interieur

ZO CREËER JE DE PERFECTE VINTAGE WOONSTIJL

Jij wordt helemaal vrolijk van oude spulletjes met karakter, je bent een echte verzamelaar. Je hebt een Pinterestbord vol met inspiratie voor een vintage woonstijl, maar het lukt je niet om dat toe te passen in je eigen huis… Hulp nodig? We got you! In dit artikel vertellen wij je hoe je zelf zo’n prachtige vintage woonstijl samenstelt.

The thing about vintage is that it never goes out of fashion

Wat zijn de kenmerken van een vintage woonstijl?

Voordat de het leuke werk begint, is het goed om nog even stil te staan bij wat een vintage woonstijl precies is. Combineren is namelijk het toverwoord als je voor deze inrichting gaat. Niet gek, want bij een vintage woonstijl horen geen kant-en-klare matching meubels. Juist het bij elkaar sprokkelen van elementen is wat deze woonstijl typeert: het is een mix tussen oud en nieuw. Met een vintage interieur breng je een warm, nostalgisch gevoel in huis. Door kleuren zoals terracotta, okergeel en donkergroen voelt het al snel supergezellig aan. Daarbij is het heel gemakkelijk om te starten met een vintage woonstijl: je kan het combineren met heel wat bestaande woonstijlen. Zo kun je die prachtige vintage elementen prima mixen met kek design of een industrieel interieur.

Meer tips voor het combineren van woonstijlen

Hoe begin je met een vintage interieur?

Het is nu natuurlijk erg verleidelijk om naar de eerste beste kringloop te rennen en alles mee te nemen wat je mooi vindt. Maar het is juist heel belangrijk om eerst een goede basis te creëren. Je plafond, muren en vloer zijn de basis van je interieur en dus heel belangrijk voor de sfeer in je huis. Een houten vloer past perfect bij een vintage woonstijl. Denk ook eens na over het patroon en de kleur van je vloer. Donkere houtsoorten zoals notenhout, teak en palissander geven dat warme, vintage gevoel. Of wat dacht je van een ‘verouderde’ vloer met doorleefde uitstraling? 

Meer inspiratie voor jouw houten vloer

Ontdek de ware ekster in jezelf

Als je een goede basis hebt gelegd is het tijd om er een persoonlijke touch aan te geven met vintageparels! Zie jouw nieuwe interieur als een collectie die je opbouwt. Koop niet alles in één keer in één winkel, maar struin verschillende winkels af. Juist het bij elkaar sprokkelen van schatten past bij de vintage lifestyle. Goed speurwerk is daarbij superbelangrijk. Staar je niet blind op de perfecte vondst: vintage spulletjes mogen een beetje beschadigd zijn. En experimenteer ook met een likje verf. Dan nog een tip: kijk eens over de grens in België en Frankrijk op vintage marktjes. Gegarandeerd dat je wat moois vindt voor bij jou thuis!

BLOG 36 FOTO 4.jpg

Zo combineer je als een pro 

Hoe verbind je al je mooie vondsten tot slot met de rest van je interieur? Als je gaat combineren is eenheid heel belangrijk. Laat verschillende kleuren, vormen en materialen vaker terugkomen. Zo creëer je een uniek, maar mooi geheel van je interieur en voorkom je dat het een ratjetoe wordt. Zie je bijvoorbeeld een prachtige vaas, maar weet je niet zeker of het in je interieur past? Ga na of het bij je basiskleuren past. Combineer stoere materialen zoals glas, metaal en leer met natuurlijke elementen zoals wol, marmer, rotan en planten. En vergeet niet dat hout in de hoofdrol mag staan. Zo heb je in no time een unieke, warme vintage woonstijl gecreëerd. Aan de slag maar!

Zo style je het interieur met decoratie

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

4 interieurtips voor een scheidingswand in huis

woensdag 15-03-2023

4 interieurtips voor een scheidingswand in huis

Gebruik je scheidingswand op een manier die niet alleen praktisch, maar ook mooi is! Inspiratie om van jouw wand een blikvanger te maken.

Lees meer
5 tips om een klein appartement in te richten

maandag 13-02-2023

5 tips om een klein appartement in te richten

Met deze tips richt je een klein appartement of kleine studentenkamer super praktisch én mooi in! Inspiratie voor jouw mooiste interieur.

Lees meer