Dit zijn de do's en don'ts van woonstijlen combineren

De do's en don'ts van woonstijlen combineren

Met deze basisregels breng je verantwoord verschillende woonstijlen samen in één interieur

Tegenwoordig wonen we in een mix van industrieel en vintage, modern en klassiek of landelijk en modern. De stijlen kunnen allemaal met elkaar gecombineerd worden! Maar hoe doe je dit nou goed en stijl verantwoord? Ik help je met de basisregels van het combineren.

Let's stay together

Leuk! Samenwonen. Maar hoe creëer je eenheid tussen al die spullen?

Jullie gaan samenwonen. Dat betekent dat jullie niet alleen samen een huis gaan bewonen, maar ook samen gaan inrichten. Dat kan nog weleens spannend zijn, al helemaal als jullie twee uiteenlopende woonstijlen hebben. Het mixen gebeurt vaak vanzelf: je hebt een aantal nieuwe meubels, nog wat oude meubels en die staan samen in de woonkamer. Dat is natuurlijk al het mixen van verschillende stijlen. Maar je kunt het ook bewust doen.  

Is een landelijke woonstijl iets voor jou?

Kom samen tot een geschikte stijl

Regel één: overleg met elkaar. Het lukraak neerzetten van spullen waar je niet allebei van gecharmeerd bent, werkt niet. Ga eerst voor samenhang en zorg dat een item onderdeel wordt van de rest van het interieur. Want een klassieke bank kan heel goed gecombineerd worden met een moderne fauteuil, als ze maar overeenkomsten hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eenzelfde kleur of hetzelfde materiaal. Een mix van de verschillende woonstijlen maakt de inrichting van jullie nieuwe huis persoonlijk.

Is een bohemian woonstijl iets voor jou?

Kleur bekennen bij gecombineerde woonstijlen

Het kiezen van een basiskleur in het interieur is belangrijk, want welke kleur past bij beide stijlen? Kies je voor donkerrood, dan kan dit mooi bij een klassiek interieur passen, maar minder goed bij een Scandinavisch interieur. Kies dus een mooie middenweg waarin beide stijlen goed tot zijn recht komen. Bepaal welke materialen, vormen, kleuren of sferen je bij beide woonstijlen terug ziet. Neem bijvoorbeeld hout. Dit zie je ontzettend veel in landelijke interieurs, maar het kan ook uitstekend terugkomen in een stoer of modern interieur.

Dit zijn de leukste woonstijlen van het moment

Shop till you drop

Koop nooit alles in één woonwinkel als je verschillende woonstijlen in je interieur wilt combineren. Er zijn zóveel leuke woonwinkels naast de grote boulevard-ketens. Kijk zowel online als offline, waar je een mix van allemaal verschillende woonstijlen tegenkomt. Als de basisstukken staan, ga je verder met het mixen en matchen van de decoratie en accessoires. 

Moodboards maken

Zijn jullie ook zo verslaafd aan Pinterest? Dat is een ideaal platform om te kijken hoe verschillende woonstijlen bij elkaar passen. Maak een bordje aan voor de woonstijlen die je wilt combineren en Pinterest denkt met je mee door bijpassende afbeeldingen te tonen! Een modern interieur wordt regelmatig gecombineerd en past ook prima bij woonstijlen zoals Scandinavisch, klassiek, landelijk of industrieel. Heeft de romantische stijl jouw voorkeur dan kun je die mooi combineren met bohemian, landelijk of klassiek. Succes en leef je uit! 

Tips voor het maken van een moodboard

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Tips voor ontspullen en kasten om te vullen

dinsdag 21-09-2021

Tips voor ontspullen en kasten om te vullen

Zorg voor rust en ruimte in je huis en in je hoofd met deze opruim- en opbergtips. Ontdek nu onze tips om te ontspullen en het overzichtelijk opbergen in kasten.

Lees meer
Tips voor het maken van een interieur moodboard

dinsdag 03-08-2021

Tips voor het maken van een interieur moodboard

Een moodboard biedt houvast en is hét perfecte instrument om jouw woonstijl visueel te maken. Dat doe je eenvoudig met deze tips!

Lees meer