De ideale vloer kiezen om op te leven in een familiehuis

De ideale vloer kiezen om op te leven in een familiehuis

THUISGEVOEL DOOR PRETTIGE GELUIDEN IN HUIS

Zodra je de voordeur sluit, verstomt de alledaagse drukte. Enthousiaste kinderen of een trouwe viervoeter die je begroet: dát is thuiskomen. Tot rust komen met het laten vollopen van een warm bad of lekker genieten van een lekker kopje koffie. Op de achtergrond klinkt een knisperend haardvuur of je favoriete muziek.

 Er zijn veel geluiden die voor jou het thuisgevoel kunnen vertalen. Het kiezen van de juiste materialen in jouw interieur draagt bij aan een prettige akoestiek in huis, vooral bij de drukte dat een gezin met zich meebrengt. Met een geluiddempende vloer of ondervloer en stijlvolle akoestische panelen kom je pas echt tot rust. Hoe kies je de ideale vloer die past bij jouw thuissituatie?

Oost West Thuis Best

Vloeren kiezen naar behoefte

Alles wat je ziet in een ruimte, draagt bij aan het thuisgevoel. Het creëren van harmonie en eigenheid in huis, vraagt om de juiste indeling, materiaal- en kleurgebruik. Op de vloeren in huis wordt gelopen, gesprongen, geschoven, gestampt en gespeeld. Kortom: geleefd. Jouw gezinssituatie, levensstijl en behoeften bepalen de keuze van een vloer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een geluiddempende en onderhoudsarme PVC vloer. Of toch voor een warme, houten vloer met een dempende ondervloer of vaste legwijze. In elke ruimte kan de behoefte de keuze van de vloer beïnvloeden. 

De vloer is de basis van je huis, jouw leven thuis

Texturen of structuren van de vloer dragen bij aan de beleving. Zo zorgt de aaibaarheid van een hoogpolig tapijt, in combinatie met het harde en gladde oppervlak van hout, voor een compromis tussen een strakke en warme sfeer in het familiehuis. Een gezinsleven op de vloer brengt veel gezelligheid, maar met de jaren ook gebruikerssporen. Dat mag best! Een vloer is immers om op te leven. En eerlijk is eerlijk: een paar deukjes her en der geeft de vloer ook weer meer karakter wanneer het binnen de perken blijft. Een vloer is meer dan de grond onder je voeten. Het is de basis van je huis, het podium waarop het leven zich afspeelt. Van de eerste stapjes tot de laatste dans. Kies voor een vloer die is gemaakt voor een leven lang plezier!

Een vloer met karakter: tekenen van leven

Een oude houten vloer geeft het huis veel karakter. De tekenen van jarenlang leefgenot op de vloer versterken vaak juist de uitstraling. Ook in een nieuwe gezinswoning kun je zo’n karakteristieke vloer vanaf dag één realiseren. Vergeet het snelle laminaat en ga op zoek naar oude vloerdelen of een nieuwe multiplank vloer die een verouderde look heeft. 

Zo kies je de juiste houten vloer

Finishing touch voor een knus interieur

Naast de vloer zijn er ook andere items die veel kunnen betekenen voor de sfeer in jouw familiehuis. Voorwerpen met een geschiedenis hebben een ziel. Dit zijn dus de echte must haves voor de finishing touch in jouw familiehuis. Het interieur is een collage van het leven van de bewoners. Hou je van knusheid? Dan heb je naast de persoonlijke voorwerpen ook grote meubels nodig, waaronder een grote eettafel. Aan deze gezinstafel kun je niet alleen eten, maar ook gezellig met zijn allen zitten, werken, lezen en spellen.

Welke kleur vloer past het best bij jou?

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Inspiratie en tips voor een mooi zwart-wit interieur

woensdag 19-05-2021

Inspiratie en tips voor een mooi zwart-wit interieur

Een zwart-wit interieur hoeft zeker niet saai te zijn. Met deze inspiratie en tips ontwerp je een sfeervol huis met deze tijdloze kleurcombinatie.

Lees meer
Dit zijn de 3 kenmerken van een jaren '30 interieur

dinsdag 06-04-2021

Dit zijn de 3 kenmerken van een jaren '30 interieur

Een jaren ’30 woonstijl is erg populair: nostalgie en traditie spelen een grote rol. Zo pas je de 3 kenmerken van deze interieurstijl toe op jouw eigen woning!

Lees meer