De top 5 interieurtips voor een prachtig plafond in huis

De top 5 interieurtips voor een prachtig plafond in huis

ER GAAT NIETS BOVEN EEN MOOI PLAFOND

Het plafond is vaak een vergeten onderdeel van het huis, terwijl het juist heel sfeerbepalend kan zijn voor de ruimte. Laat je inspireren en ontdek de stijl die bij jou en jouw interieur past. Wij delen onze top 5 interieurtips om jouw plafond te transformeren tot een prachtig en functioneel onderdeel van je interieur.

Dancing on the ceiling

Tip 1: Speel met kleuren

De kleurkeuze heeft een grote invloed op de sfeer van een ruimte. Kies voor warme tinten, zoals zacht abrikoos of roomwit, in een kamer met ramen op het noorden. Ga juist voor koelere tinten, zoals ijsblauw of lichtgrijs in zonnige ruimtes. Koele tinten lijken verder weg, terwijl warme tinten dichterbij lijken: zo vergroot of verklein je automatisch optisch gezien de ruimte. Verf de muren in dezelfde kleur als het plafond voor een geweldig effect: het laat de ruimte helemaal opleven!

Welke kleur kies je voor jouw plafond?

Tip 2: Kunst op het plafond

Een originele schildering of een grafisch motief op het plafond kan je interieur een unieke uitstraling geven. Laat je inspireren door de vormen en patronen van je meubels en creëer een opvallend of subtiel kunstwerk op je plafond. Een spanplafond is hier ideaal voor: dit is gemaakt van een sterk, elastisch kunststof materiaal wat ook afwasbaar is en verkrijgbaar in vele kleuren, zelfs met fotoprint. Zo wordt jouw plafond dé eyecatcher van het interieur.

Tip 3: Geluidsabsorberende plafonds

Combineer esthetiek met praktisch en gebruik een akoestisch plafond voor geluidsabsorptie. Dat is én prettig wonen zonder echo én genieten van een mooi plafond. Wanneer een geluidsgolf in aanraking komt met materiaal, wordt een deel van de geluidsenergie weerkaatst, een ander deel geabsorbeerd en een derde deel dringt door het materiaal heen. Deze geluidsabsorberende oplossingen zijn zeer praktisch en aantrekkelijk voor interieur met slechte akoestiek.

BLOG 40 TIP4.jpg

Tip 4: Pas het plafond aan op de ruimte

Heb je een hoog plafond en wil je deze lager laten lijken? Geef het plafond dan een donkere tint of maak het zelfs zwart. Dit creëert een intiemere sfeer in het zitgedeelte. Geef ook de vloer een iets diepere tint om het effect te versterken. Is de ruimte smal? Dan kun je met balken of geschilderde strepen (in de breedte van het plafond) de kamer breder laten lijken. Gebruik een verf die in glans, maar niet in kleur, afwijkt van de rest van het plafond om onrust te voorkomen. Door het plafond wit te schilderen en de muren een kleur te geven, behalve de bovenste 40 cm, creëer je een ruimtelijker gevoel.

Tips voor de styling van een hoog plafond

Tip 5: Sierornamenten

Ornamenten en omlijstingen trekken het plafond bij het interieur. Let goed op de ruimte en de inrichting, en stem het af op de stijl van je interieur. Kies voor eenvoudige details in een drukke ruimte en durf meer te doen in een ruimte met een eenvoudige vorm. Vermijd goedkope materialen zoals plastic schrootjes, stroplafondtegels of grote contrasten in kleur die onrustig ogen en afleiden van je meubels.

Nog meer inspiratie voor jouw plafond

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

5x Onze favoriete houten patroonvloeren

donderdag 25-05-2023

5x Onze favoriete houten patroonvloeren

Laat je inspireren door deze 5 schitterende houten patroonvloeren, perfect voor interieurliefhebbers. Geef je huis een unieke touch met Verhaag!

Lees meer
Ontdek de perfecte vloer voor jouw interieur!

dinsdag 25-04-2023

Ontdek de perfecte vloer voor jouw interieur!

Twijfel je over de beste vloer voor jouw interieur? Van aparte vloeren tot houten vloer inspiratie: wij hebben alles voor je op een rijtje gezet zodat jij de vloer van je dromen vindt!

Lees meer