Deze 10 sfeervolle musthaves mogen niet ontbreken in jouw interieur

Deze 10 sfeervolle musthaves mogen niet ontbreken in jouw interieur

JE HUISKAMER SFEERVOL INRICHTEN MET GOEDE BASISSTUKKEN

Eén blik bij binnenkomst is voldoende om te zien welke woonstijl de bewoners ambiëren. Elk huis heeft een unieke eigen stijl die een persoonlijke sfeer met zich meebrengt.

Maar het zijn uiteindelijk de goede basistukken die zorgen dat alles te mixen en matchen valt. Style met deze 10 basis musthaves je interieur in jouw favoriete woonstijl.

Most wanted

1. Een goede basis geeft rust in huis

Maak bij het bepalen van de basis een weloverwogen keuze voor de kleur op de muren. De juiste kleur is een must voor de sfeer in het interieur! Wanneer je het lastig vindt om een kleur te kiezen, is beige altijd een veilige keuze. Wil je variëren? Ook dan is beige een goede keuze. Er zijn namelijk binnen de beigetinten subtiele verschillen waarmee je kunt variëren. Je bent al vrij zeker van een topresultaat wanneer je kiest uit de tijdloze basiskleuren Silk White, Pebble Stone en Black Smoke van Pure&Original. De mooiste strakke muren krijg je door er stucwerk op aan te brengen. Dit geeft meteen sfeer en warmte in je woonkamer, keuken, badkamer of welke ruimte dan ook. Voel je comfort en luxe in je huis? Dan betekent dat dat alles klopt.

2. Hout

Een houten vloer is de basis van veel woongenot en dus een musthave voor een sfeervol interieur. Het natuurlijke materiaal heeft al een warme uitstraling op zich. Combineer je het met een vloerverwarming, dan is het extra aangenaam. Kom in hogere sferen door het hout door te trekken richting het plafond. Met houten planken aan de wand geef je de ruimte meteen een goede sfeer én lijkt de ruimte hoger. Kies als de ruimte niet zo groot is voor smalle panelen die niet helemaal tot aan het plafond reiken. Wil je niet meteen een vast houten bekleding aan de muur? Plaats dan een vakkenkast van hout voor een optimale presentatieruimte voor sfeervolle woonaccessoires. Dezelfde sfeer, maar minder definitief.

Zo kies je de juiste houten vloer

3. Wat brengt nou echt sfeer in huis? Licht!

Naast een goed verlichtingsplan in wand en plafond, kies je voor strakke designklassiekers die een meubelstuk op zich zijn. Er zijn zoveel mooie lampen die zelfs een plaatje zijn wanneer het licht uit is. Het dimmen van het licht is spelen met de sfeer in huis. Kies dus altijd voor een dim-bare lamp of schakelaar.

4. Stalen deuren

Stalen of steellook deuren zijn sfeerbepalers in huis. Deze musthave is de laatste jaren een graag geziene gast in huis. Een stalen deur is robuust, ijzersterk en stoer. Deze stalen deuren zijn ook prachtig in een matte witte uitvoering. Wil je een iets prijsgunstigere en rankere vormgeving? Kies dan voor de super-strakke steellook deuren. Vaak zijn zo’n deuren maatwerk. Kom je bij jou thuis weg met standaard maten? Dan kun je ook voor de alternatieve houten versie in zwarte lak gaan. 

5. Goede raambekleding

Een raam is zo veel meer dan omlijst glas: Het is jouw venster naar de wereld. Een flexibele raambekleding zoals shutters geeft je de mogelijkheid om aan de ene kant rust en privacy te bieden en aan de andere kant een weidse blik naar buiten. Shutters zijn tijdloos stijlvol en geven jou de mogelijkheid om ook te spelen met de lichtinval. Wanneer je kiest voor zwarte shutters, geeft dat een warme sfeer en mooi contrast met strakke witte of lichtgrijze muren.

6. Kleurcontrasten

Sfeer zit ‘m ook in tegenstellingen in kleur: licht en donker. Zo komen beige meubels extra mooi tot hun recht door hun contrast met een donkere, eiken vloer met warme uitstraling. Laat daarnaast ook eens een wand een eyecatcher zijn door deze te voorzien van een gaaf behang. Het dierenhuidbehang uit de collectie Mémoires van Élitis is een goede keuze hiervoor. Het is net iets luxer! Wil je nog een stapje verder gaan, denk dan eens aan leder op de wand in plaats van behang. Schitterend bij een haardombouw! Op Alphenberg.nl zie je alle mogelijke uitvoeringen.

7. Compositie

Ga voor een mooie compositie op de muur. Verzamel kunst, borden, mooie voorwerpen en alles waaraan je bent gehecht en maak hiermee een compositie voor op de wand. Het beste eindresultaat krijg je door het losse gevoel erin te houden bij het stylen van de muur. Met fotokunst van o.a. Cobra Art maak je een statement door te kiezen voor een bepaalde compositie en stijl. In zwart-wit, warme aardse tinten of heel kleurrijk. Doordat er geen lijst om zit gaat alle aandacht naar de afbeelding. 

Niet alleen aan de muur kun je composities maken. Maak van bijvoorbeeld de eethoek zelf eens een compositie op zich! Dat doe je door een vloerkleed onder de tafel en de stoelen te plaatsen. Zo til je dit interieuronderdeel naar een hoger level. Style dit af met bijvoorbeeld een vaas, koffietafelboek en kandelaar. 

8. Spiegels

Plaats een wand-vullende spiegel op zo’n manier dat deze een groot deel van het interieur spiegelt. De ruimte lijkt dan dubbel zo groot! Tegenover een witte wand werkt deze truc overigens niet. Wees niet bang om een grote spiegel in een kleine ruimte op te hangen. Hoe groter het formaat, hoe meer diepte er wordt gecreëerd waardoor de kamer groter oogt. Om een ruimtelijk én knus effect te krijgen, combineer je een wandvullende spiegel met warme en zachte materialen in je interieur.  

9. Groen

Naast een prima toevoeging van de kleur groen in het interieur, zijn planten in huis ook sfeerverhogend en gezond. Met het plaatsen van grote XL-bloempotten met boomachtige planten versterk je tevens het buiten-binnen gevoel. Planten zijn één van de weinige levende interieuronderdelen en hebben dus ook wensen wat betreft verzorging en licht. Verdiep je hierin om zo lang mogelijk van deze musthave te kunnen genieten. Veel goede tips over welke planten geschikt zijn bij jou thuis, lees je in de blogs van Plantsome.

10. Last but not least: Stoere trendsetters!

Welke kleur je ook kiest, een bling-bling element geeft nét die extra touch aan jouw interieur. Gouden items zijn bijvoorbeeld een blijvertje en voegen letterlijk een fonkeling toe: een echte musthave dus! Ook een interieuraccessoire, zoals een lamp, in vintage messing maakt de inrichting meteen lekker stoer. Experimenteer, je hoeft niet bang te zijn voor een overkill aan kitch! Mooie krachtpatsers voor jouw interieur vind je vast ook bij Thomassen Interieurs in Venray.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Inspiratie voor een grootse entree in jouw gang

woensdag 09-02-2022

Inspiratie voor een grootse entree in jouw gang

In de hal start het verhaal van jouw huis. Met een mooi ingerichte gang voel je je meteen thuis en geef je gasten een warm welkom. Doe inspiratie op met deze tips.

Lees meer
Wonen op één etage | Het loft gevoel

woensdag 01-12-2021

Wonen op één etage | Het loft gevoel

Groots wonen met zeeën van ruimte in een loft woning. Maar hoe deel je nu zo’n interieur op één etage in? Volg deze interieurtips!

Lees meer