Déze woonstijlen ga je zien in 2023

Déze 3 woonstijlen ga je zien in 2023

2023 neemt drie bepalende woonstijlen met zich mee: laat je inspireren! Sommige woonelementen daarvan zien we al langer terug onze huiskamers, andere zijn compleet nieuw. Onze interieurstylist geeft je advies over interieur inrichting volgens de nieuwste trends en zet alle wooninspiratie voor 2023 op een rijtje!

1. Haal buiten naar binnen

Door de coronatijd hebben we veel binnen moeten zitten en dat gaan we terugzien in het interieur. De natuur komt namelijk letterlijk onze woonkamers binnen door het gebruik van veel planten en bloemen. Enerzijds creëren we het buitengevoel door veel kamerplanten toe te voegen, anderzijds gaan we de natuur ook terugzien in het kleurrijke behang vol met bloemenprintjes of palmbladeren. Vul dit aan met accessoires van natuurlijke materialen, zoals een wollen schapenvachtje of een rotan gevlochten mand en jouw interieur sluit helemaal aan bij de woontrends van 2023.

Zo style je jouw interieur met decoraties

2. Duurzaam wonen

Het gebruik van natuurlijke materialen is iets wat we al langer terugzien in de interieurtrends. En hoe duurzamer, hoe beter. Meer dan ooit zijn we bezig met het recyclen en upcyclen van materialen, óók in onze interieurs. Oude meubels steken we in een nieuwe jasje met een likje verf en kunnen zo makkelijk nog een tweede ronde mee. Daarnaast kiezen we steeds vaker voor duurzame materialen die lange tijd meegaan en massaproducten maken plaats voor vintage vondsten uit de kringloopwinkel. Bijzondere meubels met een mooi verhaal, dat wordt de basis van je persoonlijke interieur.  

3. Bohemian look and feel

De natuurlijke en duurzame woonstijl komen heel goed samen in de laatste woontrend: bohemian. De basis voor de bohemian woonstijl zijn de kleuren wit en beige, maar verder kun je helemaal losgaan met etnische printjes, wandkleden met franjes en héél véél planten. Ook de rieten stoelen uit de 90’s zijn weer helemaal terug en passen perfect in het bohemian sfeertje. Wil je het geheel wat kleurrijker maken? Dierenprintjes en de kleuren okergeel of warm oranje kunnen nét die extra touch geven.  

Doe meer inspiratie op voor een Bohemian woonstijl

Interieur eetkamer.jpg

Mix and match

Uiteraard kun je de verschillende woonstijlen mixen naar jouw eigen smaak. Wellicht heb je al een interieur in een bepaalde woonstijl en kunnen elementen uit de andere woontrends er een bijzondere aanvulling op vormen. Vraag gerust eens om interieur advies, zodat je interieur precies wordt zoals jij het voor ogen hebt!

Dit zijn de do's en don'ts van woonstijlen combineren

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Vloerinspiratie: 4x houten vloeren voor jouw mooiste interieur

dinsdag 10-01-2023

Vloerinspiratie: 4x houten vloeren voor jouw mooiste interieur

Op zoek naar een houten vloer voor jouw interieur? Laat je inspireren door 4 verschillende soorten houten vloeren!

Lees meer
4x unieke eyecatchers voor op de muur

dinsdag 08-11-2022

4x unieke eyecatchers voor op de muur

Maak van je muur een ware aandachttrekker door hout op de wand, unieke kunst of een prachtig behang aan je interieur toe te voegen.

Lees meer