Dit zijn de 3 kenmerken van een jaren '30 interieur

Dit zijn de 3 kenmerken van een jaren '30 interieur

Verander jouw woning binnen no time naar een nieuwe, oude woonstijl

Een nieuw huis, maar met een nostalgisch en traditioneel interieur: de jaren ’30 woonstijl is ontzettend populair. Door de kenmerken van deze interieurstijl toe te passen op jouw eigen woning, creëer je zelf binnen no time hetzelfde gevoel in huis. Wij vertellen je graag wat de 3 kenmerken van een jaren ’30 huis zijn.

Nostalgie en traditie in een modern jasje

1. Visgraat parketvloer

Ga als basis op de vloer voor een eiken visgraat parket. Met een uitvoering in een lichte white-wash zorg je voor een warm, licht en ruimtelijk effect in huis. Ga rondom deze houten visgraat parketvloer voor een band en bies voor het optimale jaren ’30 effect. Werk de vloer vervolgens langs de muren af met een extra hoge witte plint die doorloopt in de witte deurkozijnen. Zo loopt de deurlijst als het ware in een lijntje de hele woning door en onderscheidt dit de muren van de vloer. 

Niet zo’n fan van houten vloeren? Ga dan voor een visgraatuitvoering in PVC. Deze heeft weinig onderhoud nodig kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming. 

Zo style je een ruimte met vrijstaand bad

2. Kamer-en-suite deuren

De woonkamer in een jaren ’30 huis bestaat vaak uit een voor- en achterkamer. Vroeger hielden ze al van praktisch wonen! Creëer zelf een kamer en suite met gekleurd glas in lood, schuifdeuren en kasten met paneeldeuren. Hou je meer van een moderne uitstraling? Ga dan voor deuren met een steellook uitvoering met helder glas. Tip: bespaar ruimte door te kiezen voor schuifdeuren in deze roomdivider. Openslaande deuren zorgen voor een mooi effect, maar nemen veel ruimte in beslag van wege de openzwaai.

Stylingtips voor een stalen deur in jouw interieur

3. Ingetogen kleuren

In de jaren ’30 werden er nog geen opvallende kleuren gebruikt, dat kwam pas later in de sixties. Geef het interieur sfeer door enkele muren in de kleur taupe of zandkleur te geven. Wil je toch een kleurtje in het interieur? Dat kan zeker, mits je de rest van je interieur neutraal en rustig houdt. Combineer dan met mooie kleuren zoals olijfgroen of perzik. Materialen die hier mooi bij passen zijn terracotta en marmer. 

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

De ideale vloer kiezen om op te leven in een familiehuis

vrijdag 14-05-2021

De ideale vloer kiezen om op te leven in een familiehuis

Welke moderne vloeren zijn het meest geschikt voor een familiehuis? Met deze tips kies je de juiste PVC of houten vloer voor je gezin om op te leven.

Lees meer
Inspirerende stylingtips voor een prettige werkplek thuis

woensdag 24-03-2021

Inspirerende stylingtips voor een prettige werkplek thuis

Voelt jouw thuiswerkplek nog niet helemaal vertrouwd? Een thuiskantoor is met enkele simpele aanpassingen zo om te toveren in een heerlijke werkplek!

Lees meer