Dit zijn de leukste woonstijlen van 2021

Dit zijn de leukste woonstijlen van 2021

Ontdek de mooiste woontrends van dit jaar

Het interieur thuis is een belangrijke plek, daar komen alle bewoners samen. Jouw interieur moet een weerspiegeling zijn van jezelf, je moet je er vooral lekker thuis voelen. Maar hoe vertaal je de woontrends van 2021 naar jouw persoonlijkheid? 

Soms zijn er maar een paar kleine dingen nodig om een woonstijl te veranderen voor het gewenste wow-effect. Zelf heb ik al veel van deze woontrends thuis toegepast. Daarmee wil ik je graag inspireren!

Make yourself at home!

Kleurtrends voor het interieur van 2021

Kleur is het allereerste element dat we opmerken zodra we een kamer binnenlopen. In 2021 brengen we vooral rust en ruimte in het interieur. Brave Ground van Flexa is dé kleur van het jaar 2021. Deze kleur geeft het interieur een stevige basis die ons helpt om verandering te omarmen. Het is een naturel neutrale bruintint die andere kleuren in huis laat schitteren. Deze kleur combineert uitermate goed met andere bruintinten. Daarnaast is donkerblauw terug van weggeweest. Blauw is de kleur van vertrouwen, rust en koelte en is mooi te combineren met de warme kleurtonen van hout in een interieur. In 2021 zie je blauw terug in muurkleuren, meubels en accessoires. Vooral in combinatie met staal staat deze kleur chique. Ook grijs als basiskleur maakt een opmars: witte muren zijn passé. Zachte en lichte grijstinten, in plaats van een standaard witte muur, maakt dat jouw interieur luxer oogt en laat woonproducten als kunst en planten nóg mooier uitkomen. Voor wat meer pit combineer je deze met zwarte accenten.

Natuurlijk kiezen voor een gezonde en groene woonstijl

We vinden met z’n allen dat het steeds belangrijker is om duurzame producten aan te kopen. Ook dat is in 2021 een duidelijke woontrend. We gaan liever voor producten die gemaakt zijn met respect voor de natuur, mens en dier. In 2021 zien we bijvoorbeeld veel lichte houtsoorten. Niet alleen in het Scandinavische interieur, maar ook in luxe en industriële woonstijlen. In de vorm van een lichte eiken vloer of zelfs een betimmering tegen de wand of het plafond. Een houten vloer is een duurzaam product waar je vele jaren met plezier op leeft. Verder zie je de woontrend om de natuur in huis te halen: buiten en binnen verbinden. Niet alleen met als reden om de trend te volgen, maar ook om een fijne en gezonde leefomgeving te creëren. Planten en met name droogbloemen worden aangevuld met het gebruik van natuurlijke materialen als hout. Duurzaam en milieubewust jouw interieur stylen!    

Deze 10 musthaves mogen niet ontbreken in jouw huis

Verpersoonlijken en pronken

Accessoires vormen de sleutel tot het verpersoonlijken van een woonstijl. De details geven het interieur een persoonlijk karakter. Pronkstukken zoals opvallende woonitems zijn helemaal 2021: het personaliseren van jouw interieur tot een uniek totaalplaatje. Een pronkstuk is altijd een goede manier om de aandacht naar één punt te brengen. Beter weinig en groot dan veel en klein. 

Line-art

Een woontrend die heel grafisch en ook meteen heel sfeervol is, is het toepassen van ‘line-art’ in je interieur. Dat zien we niet alleen op posters maar ook als beelden, op behang, lampenkappen en op bloempotten. Breng met deze kunstzinnige uiting meer speelsheid in je interieur in 2021. Maar let op: overdaad schaadt! 

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Inspiratie om een landelijk interieur in te richten

maandag 08-02-2021

Inspiratie om een landelijk interieur in te richten

Ook zo’n fan van een landelijk interieur? Met de juiste kleuren en accessoires krijg je een landelijke sfeer in huis. Lees in deze blog hoe je het aanpakt.

Lees meer
8 tips voor verkoopstyling

zaterdag 12-12-2020

8 tips voor verkoopstyling

Ga je binnenkort je huis verkopen, of wil de verkoop niet vlotten? Door je huis anders te stylen kan dit een hoop schelen. Maak zelf je huis verkoopklaar!

Lees meer