Een donker of zwart plafond doet wat met de sfeer in het interieur

Een donker of zwart plafond doet wat met de sfeer in het interieur

EEN DONKER PLAFOND OF WAND IN HET INTERIEUR? CODE ZWART!

Zwart is al heel wat jaren stijlvol en daardoor enorm tijdloos. Durf dus gerust een plafond of wand in een donkere kleur te verven. Het is een stoer statement in je interieur. Het effect van zwart in het interieur kan groots zijn!

Black Beauty

Zwarte magie in het interieur

Heb je al een zwarte kleur op de muur? Neem ook het plafond mee voor een extra knus effect. Het maakt de ruimte intiemer. Dit geldt niet alleen zwart, maar voor alle kleuren! Vind dat het de ruimte te donker of te klein maakt? Dat zijn er genoeg tips om de ruimte optisch groter te laten lijken. Maak een kamer eenvoudig lichter door een spiegel te plaatsen. Door de reflectie van het zonlicht maakt dit de ruimte al wat minder donker. Heb je een laag plafond in de woonkamer? Dan is een tip om een verticale spiegel te plaatsen, zo lijkt de ruimte optisch hoger. Zorg ook dat de zwarte muur of het plafond te ruimte niet té erg verkleint door voor het nodige contrast te kiezen. Ga bijvoorbeeld bij de overige muren voor een lichte kleur en kies voor een blankhouten vloer.

Het effect van zwart in de badkamer of slaapkamer

Het plafond in een donkere of zwarte kleur zorgt voor een geborgen karakter. Kleur kan invloed hebben op je gemoedsrust. Zo val je wellicht sneller in slaap in een donkere slaapkamer. Door het plafond aan te passen aan de donkere muren creëer je als get ware een cocon: Een soort donker warm nest.

Naast het plafond kun je ook één of meerdere wanden in het interieur een donkere of zwarte kleur geven. Zo geeft een badkamer met grote, zwarte wandtegels van vloer tot plafond meteen een warme en comfortabele sfeer. Door te kiezen voor een fris, wit sanitair creëer je een mooi contrast. Tegen de donkere achtergrond van een wandkast komen decoratieve, lichte items ook goed tot hun recht. 

Woontrends voor een modern familiehuis

Alternatieven voor een zwarte wand of plafond

Een zwart plafond is niet voor elk huis een goede keus. Je moet de hoogte hebben en een goed lichtplan maken, anders heb je een grote kans dat het heel somber wordt. Een goed alternatief voor zwart is daarom donkerbruin. Bruin is het nieuwe zwart in het interieur. Ook daarmee creëer je een warme sfeer in huis. 

Vind je het spannend om een hele muur of het plafond zwart of bruin te maken? Je kunt ook voor een middenweg gaan door subtiele of juist opvallende zwarte toevoegingen door te voeren. 

Laat de kleur zwart terugkomen in andere interieur onderdelen. Bijvoorbeeld stalen deuren en kozijnen die in zwart nog mooier uitkomen. Of ga voor matzwarte keukenkastfronten, deze geven diepte aan de ruimte.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Tips: zelf een hotel-chique interieur creëren

vrijdag 29-10-2021

Tips: zelf een hotel-chique interieur creëren

Pas de sfeer van een stijlvol hotel thuis toe door de juiste indeling en styling in het ontwerp van je interieur op te nemen. Dit zijn stylingtips voor elk interieur!

Lees meer
Styling advies : Het interieur stylen met decoratie

woensdag 06-10-2021

Styling advies : Het interieur stylen met decoratie

Het stylen van het interieur wordt vaak onderschat. Met het juiste styling advies lukt het om je interieur perfect te stylen naar de sfeer die jij graag in huis hebt.

Lees meer