Feng Shui in je interieur: Boost je geluk met 5 eenvoudige tips

Keep calm met een Feng Shui inrichting

Breng perfecte harmonie en rust in je interieur

We brengen veel tijd thuis door. Wist je dat de inrichting van je interieur veel invloed heeft op hoe we ons voelen en functioneren? Feng Shui, de eeuwenoude Chinese kunst van het plaatsen, is een tool die je kunt gebruiken om deze omgevingen op te laden met positieve energie en zo te zorgen voor meer geluk en harmonie. Het is gebaseerd op het idee dat onze woonomgeving een reflectie is van wat er in ons leven gebeurt en dat we, door de ruimte waarin we leven te optimaliseren, ons leven kunnen verbeteren. Ga voor meer geluk en ontdek nu hoe jij Feng Shui toepast op jouw interieur!

Feng Shui is about energy

Tip 1 - Kunst: Jouw richtingaanwijzer naar geluk

Kunst kan een sterk effect hebben op de energie van een ruimte. Hang kunstwerken op die je blij maken, het liefst op een lege muur waar je oog naartoe getrokken wordt. Kunst met landschappen, bijvoorbeeld bergen, kunnen je een gevoel van steun en kracht geven. Maar let op met abstracte kunstwerken: deze bevatten vaak scherpe hoeken en vormen, die in Feng Shui gezien worden als 'scherpe messen'. Dit kan negatieve energie in de ruimte brengen. Het is daarom ook belangrijk om de kunst niet in één lijn te hangen. En kies uitsluitend kunstwerken die blijdschap en positieve energie uitstralen.

Do's en don'ts van een vintage interieur

Tip 2 - Spiegels: Reflecteer positieve energie

Spiegels zijn belangrijke interieurstukken in Feng Shui, maar ze moeten wel correct geplaatst worden. Hier zijn de do’s en dont’s:

  • Hang spiegels nooit aan het einde van een gang, tegenover een buitendeur of ingang, want dit kaatst inkomende energie naar buiten.  
  • Plaats geen spiegels tegenover elkaar. Dit zorgt voor een verstoring van de energiestroom.  
  • Let goed op wat je spiegels reflecteren. Als ze iets negatiefs verdubbelen (zoals een rommelig gedeelte in je huis), kan dit de negatieve energie in je ruimte vergroten.

Tip 3 - Ronde vormen: creëer beweging

Hoeken worden in Feng Shui vaak als dreigend gezien. Ronde vormen daarentegen, zoals een rond tapijt of een ronde eettafel, zorgen voor beweging en een positieve flow in je huis. Ze creëren een gevoel van beweging dat zorgt voor een vloeiende energiestroom door je ruimte.

BLOG 49 FOTO 4.jpg

Tip 4 - Balans tussen de vijf elementen

De vijf elementen – hout, vuur, aarde, metaal en water – zijn volgens Feng Shui de bouwstenen van het universum. Ze hebben elk hun unieke eigenschappen en energieën. Het creëren van een balans tussen deze elementen in je interieur kan voor een verrijkende energie zorgen. Dit kan worden bereikt door accessoires te gebruiken die elk element vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld:

  • Hout: een levendige kamerplant of een houten meubelstuk.
  • Vuur: een felgekleurde kaars of een lamp
  • Aarde: een robuuste stenen vaas of een zwaar houten meubelstuk
  • Metaal: een strak metalen accessoire, zoals een zilveren fotolijst
  • Water: een spiegel, een glazen decoratie of een kleine waterbron

Zo style je je interieur met decoratie

Tip 5 - Kies voor dichte kasten

Rommel kan de energie van een ruimte ernstig verstoren. Om dit tegen te gaan, worden in Feng Shui veel dichte kasten gebruikt. Maar pas op: vaak hebben kasten scherpe hoeken, wat dus weer die negatieve energie brengt. Dit voorkom je met kasten die van muur tot muur en van plafond tot vloer reiken: en die zijn het liefst dus maatwerk. Daarbij kunnen deze afgesloten deuren bijdragen aan een rustig en ordelijk gevoel in je ruimte. 

Ontdek onze maatwerk kasten

De principes van Feng Shui gaan verder dan alleen het plaatsen van meubels en accessoires. Het gaat over het in balans brengen van energieën, het creëren van een harmonieuze omgeving en uiteindelijk het creëren van geluk en welzijn in je leven. Door deze tips toe te passen, kun je je huis transformeren in een oase van rust en positiviteit.

BLOG 49 FOTO 5.jpg

Geïnspireerd geraakt en hulp nodig bij jouw eigen keuzes?

Onze experts helpen je graag verder met jouw project.

Maak nu een afspraak

Meer lezen?

De kenmerken van een modern interieur

donderdag 28-09-2023

De kenmerken van een modern interieur

Duik in de wereld van modern interieurdesign en ontdek de belangrijkste kenmerken die jouw huis kunnen transformeren in een oase van rust en minimalisme.

Lees meer
In 5 stappen naar een gezellig industrieel interieur

donderdag 31-08-2023

In 5 stappen naar een gezellig industrieel interieur

Ontdek hoe je in vijf eenvoudige stappen je interieur een industrieel tintje geeft, terwijl je nog steeds die gezellige sfeer behoudt. Met de juiste decoratie en aandacht, creëer je een geweldig indus...

Lees meer