Gids: bepaal welke interieurstijl bij jou past

Wat past bij jou in een wereld met oneindige mogelijkheden? 

Het interieur van je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid. Het is de plek waar je jezelf kunt uitdrukken en je comfortabel en gelukkig voelt. Er zijn veel verschillende woonstijlen, maar hoe bepaal je welke het beste bij jou past? Wij zetten de populaire woonstijlen op een rij, geven tips over het combineren van stijlen en raden manieren aan om jouw woonstijl te ontdekken. 

Real style is never right or wrong.

Soorten woonstijlen 

Er zijn veel verschillende interieurstijlen. Een paar populaire woonstijlen zijn:

• Modern: strakke lijnen, neutrale kleuren en minimalistisch design.

Landelijk: warm, rustiek en met veel natuurlijke materialen.

• Industrieel: ruw, stoer met veel gebruik van metaal en ruw hout.

• Scandinavisch: licht, minimalistisch en met veel gebruik van natuurlijke materialen.

Bohemian: kleurrijk, eclectisch en vol met unieke en artistieke elementen.

Jaren ’30:  traditioneel, strak en licht met duidelijke kenmerken.

Vintage: authentiek, vol oude spulletjes met een verhaal.

Woonstijlen combineren

Het combineren van woonstijlen kan je interieur uniek en persoonlijk maken. Het is wel belangrijk om dit op een gebalanceerde manier te doen. Kies bijvoorbeeld één stijl als basis en voeg elementen van andere stijlen toe om het interessanter te maken. Zorg ervoor dat de verschillende elementen goed bij elkaar passen en elkaar niet overschaduwen.

Meer do’s & dont’s van woonstijlen combineren

Interieur workshop

Het ontwerpen van een interieur dat perfect bij je past, kan overweldigend zijn. Met zoveel woonstijlen, trends en keuzemogelijkheden, is het soms moeilijk om te weten waar te beginnen. Daarom biedt onze styliste een compacte interieurworkshop aan. In deze workshop leer je de fijne kneepjes van interieurstyling. We geven je praktische handvaten om je huis in te richten, leren je met een frisse blik naar je eigen ruimte te kijken en inspireren je met wat er allemaal mogelijk is. Van het bepalen van de ideale woonstijl tot het opstellen van een goed lichtplan. Dit is een geweldige manier om te ontdekken welke woonstijl bij jou past en hoe je deze in je eigen huis kunt implementeren.

Meld je direct aan voor een workshop

BLOG 43 FOTO (4).jpg

Experimenteer en leer!

Het bepalen van je interieurstijl is een persoonlijk proces. Het gaat niet alleen om het volgen van trends, maar vooral om het creëren van een ruimte waarin je je comfortabel en thuis voelt. Experimenteer met verschillende stijlen, combineer ze op een manier die bij je past en aarzel niet om een woonstijl test te doen om inspiratie op te doen en je keuze te bevestigen.

 

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

5x onze beste trucs: breng meer kleur in je interieur

donderdag 03-08-2023

5x onze beste trucs: breng meer kleur in je interieur

Wil je meer kleur in je huis maar weet je niet waar te beginnen? Ontdek onze tips om kleur te integreren in je interieur, van PVC-vloer kleuren tot gordijnen.

Lees meer
Steellook deuren of stalen deuren? Voor- en nadelen op een rij

donderdag 06-07-2023

Steellook deuren of stalen deuren? Voor- en nadelen op een rij

De kenmerken, voordelen en nadelen van steellook deuren en stalen deuren duidelijk uitgelegd. Maak de perfecte keuze voor jouw interieur met Verhaag Sevenum!

Lees meer