Hoe creëer je een jaren '30 interieur in jouw moderne woning?

Een moderne woning met een vleugje nostalgie

Het terugbrengen van de typische charme en het karakter van een jaren '30 interieur in een moderne setting kan een verfrissende draai geven aan je huis. Deze stijl, bekend om zijn warmte en klassieke schoonheid, kan een tijdloze sfeer creëren die tegelijkertijd comfortabel en stijlvol is. Hier zijn enkele tips om die authentieke jaren '30 vibe in je moderne woning tot leven te brengen.

Back to the '30s

Gebruik van kleur en patronen

In de jaren '30 waren de kleurenschema's veelal gedurfd met een voorkeur voor diepe, rijke kleuren zoals marineblauw, jagersgroen, of zelfs gedurfd rood. Behang met geometrische patronen, bloemen of paisleys kan ook helpen om die 30’s-look te bereiken. Goed om te weten: je hoeft niet je hele kamer in deze thema's te bedekken: accentmuren kunnen net zo effectief zijn in het overbrengen van je favoriete stijl zonder overweldigend te zijn.

Een jaren '30-interieur in 4 stappen

Authentieke materialen en meubels

De jaren '30 waren een tijd van ambachtelijk vakmanschap. Meubels waren vaak gemaakt van robuuste, natuurlijke materialen zoals eikenhout en waren van hoge kwaliteit. Zoek voor een kenmerkende uitstraling naar antieke of gereproduceerde meubels die deze kenmerken nabootsen. Denk aan een zware eikenhouten eettafel of een klassieke leren fauteuil. Glazen knoppen, franjes, en gedetailleerd houtwerk dragen bij aan de authentieke uitstraling van deze woonstijl.

Verlichting en accessoires

Verlichting in de jaren '30 stijl is belangrijk om de sfeer in je huis te zetten. Kies voor lampen met glazen kappen of geometrische vormen, typisch voor de Art Deco-stijl die destijds populair was. Accessoires zoals een vintage radio, een ouderwetse telefoon of kunstwerken uit die periode kunnen dienen als gesprekstarters en een extra dimensie toevoegen aan je inrichting.

Zo creëer je het ideale lichtplan

It’s all in the details

Ten slotte, let op de details. De jaren '30-huizen hadden vaak kenmerkende elementen zoals gedetailleerde plafondlijsten, glas-in-loodramen, en ingebouwde kasten of boekenkasten. Je kunt overwegen om enkele van deze functies in je moderne huis te integreren, ofwel door restauratie van originele details (als je in een ouder huis woont) of door het toevoegen van nieuwe elementen die de oude stijl nabootsen.

Het combineren van de jaren '30 stijl met het gemak van een modern huis kan een perfect evenwicht bieden tussen schoonheid en functionaliteit, en je een unieke ruimte geven die aanvoelt alsof het echt uit een ander tijdperk komt.

Meer wooninspiratie vind je hier

Geïnspireerd geraakt en hulp nodig bij jouw eigen keuzes?

Onze experts helpen je graag verder met jouw project.

Maak nu een afspraak

Meer lezen?

5x de belangrijkste woontrends van 2024

donderdag 23-11-2023

5x de belangrijkste woontrends van 2024

Duik in de veelbelovende woontrends van 2024! Van de nieuwste trends tot essentieel advies voor interieurinrichting, vind de inspiratie die je nodig hebt voor een stijlvol en modern huis.

Lees meer
Massief-, halfmassief-, fineerparket en laminaat: de verschillen

donderdag 26-10-2023

Massief-, halfmassief-, fineerparket en laminaat: de verschillen

Ontdek hoe verschillende vloermaterialen, van naadloze gietvloeren tot warm hout en zacht tapijt, de sfeer en stijl van je interieur bepalen. Maak de juiste keuze voor je woonsfeer!

Lees meer