In 5 stappen naar een gezellig industrieel interieur

De perfecte combinatie van sfeer en stijl

Verlang je naar dat rauwe, ongepolijste maar toch verfijnde karakter van een industrieel interieur? Dat snappen we, wij houden er ook van! Maar dan vraag je je toch al snel af hoe je deze stoere look kunt omtoveren tot een gezellig thuis. Daarom hebben we een eenvoudige gids opgesteld waarmee je stap voor stap een industrieel tintje aan je interieur geeft, zonder de knusse sfeer te verliezen. Of je nu je hele huis wilt onderdompelen in de industriële woonstijl of gewoon een paar accenten wilt toevoegen.

I like it industrial.

Stap 1: Raw and real materialen

Het fundament van de industriële woonstijl ligt in het gebruik van rauwe, natuurlijke materialen. Denk aan baksteen, staal, beton en hout. Deze materialen, in hun ruwste vorm, brengen dat authentieke industriële gevoel in huis. Vergeet gladgestreken gipsplaten muren, maar ga voor bakstenen muren of betonlook verf. Ook steellook deuren doen het erg goed in deze woonstijl, dit is de populaire look-a-like (die ook nog eens lichter en goedkoper is) van stalen deuren. We love it!

Steellook deuren of stalen deuren?

Stap 2: Kleurgebruik

De industriële stijl is vaak gebaseerd op een neutraal kleurenpalet. Denk aan zwart, wit, grijs en bruintinten. Maar dat betekent niet dat je geen kleur kunt toevoegen. Een populaire trend is om industriële groene tinten te integreren, zoals mos of olijfgroen. Deze kleuren voegen een vleugje natuur toe en maken de ruimte gezelliger. Dit kun je ook al bereiken door planten toe te voegen aan je industriële interieur.

Tips voor het maken van jouw moodboard

Stap 3: Meubelstukken

Industriële meubels zijn vaak groot, robuust en functioneel. Gerecyclede materialen, zoals hout en metaal, zijn perfect voor deze stijl. Denk aan een grote houten eettafel met stalen poten, of een leren Chesterfield bank. Maar onthoud, het gaat niet alleen om groot en stoer: kleine details, zoals decoratie in gerecycled metaal, kunnen ook een grote impact hebben.

BLOG 48 FOTO 4.jpg

Stap 4: Verlichting

In een industrieel interieur speelt verlichting een cruciale rol. Kies voor grote hanglampen in roestvrij staal of met een metalen kooi eromheen. Zorg voor meerdere lichtpunten om een warme, gezellige sfeer te creëren. Industriële verlichting kan ook dienen als decoratie, dus wees niet bang om een statement te maken met je lampen.

Stap 5: Voeg persoonlijkheid toe

Een industrieel interieur mag dan rauw en functioneel zijn, het moet ook warmte en persoonlijkheid uitstralen. Dit kun je bereiken door persoonlijke items te toe te voegen, zoals kunstwerken, foto's of unieke decoratie. Vintage objecten doen het ook goed in een industrieel interieur, en het voegt een leuk contrast toe tussen oud en nieuw. Vergeet niet, je huis moet een weerspiegeling zijn van wie je bent, dus laat je persoonlijkheid stralen in je interieur!

10 sfeervolle musthaves voor jouw interieur

BLOG 48 FOTO 5.jpg

Geïnspireerd geraakt en hulp nodig bij jouw eigen keuzes?

Onze experts helpen je graag verder met jouw project.

Maak nu een afspraak

Meer lezen?

Feng Shui in je interieur: Boost je geluk met 5 eenvoudige tips

donderdag 14-09-2023

Feng Shui in je interieur: Boost je geluk met 5 eenvoudige tips

Ontdek hoe je Feng Shui kunt toepassen in je interieur. Dé lifehack voor een gelukkig leven thuis. Transformeer je huis met deze 5 eenvoudige interieurtips.

Lees meer
Inspiratie voor een klassieke woonstijl in het interieur

donderdag 17-08-2023

Inspiratie voor een klassieke woonstijl in het interieur

Ontdek hoe je een klassieke woonstijl kunt toepassen in je interieur. Van klassieke houten vloeren tot het combineren van klassiek en modern, wij helpen je graag!

Lees meer