Inspiratie en tips voor een mooi zwart-wit interieur

Inspiratie en tips voor een mooi zwart-wit interieur

EEN GOEDGEKOZEN INTERIEUR GEEFT RUST!

Een interieur met uitsluitend wit en zwart kleurgebruik hoeft zeker niet saai te zijn. Met de juiste combinatie van materialen met zwart en wit - twee uitersten als interieurkleuren - breng je de styling terug tot het minimale. Met deze tips wordt het een geslaagd geheel. Ben je ook zo gek op een stijlvol en modern zwart wit interieur?

unique people - unique choices

Toe te passen op zoveel woonstijlen en materialen

Met de klassieke kleurencombinatie wit en zwart geef je je huis een krachtige en frisse uitstraling. Door dit te combineren met bijvoorbeeld een houten vloer krijg je zo een dosis Scandinavische coolness in huis. Maak dus gebruik van natuurlijke materialen voor een sfeervol interieur. De verschillende texturen en het hout van de vloer geven de ruimte de warmte die het nodig heeft. Houten accenten maken een modern en strak interieur namelijk veel vriendelijker, leefbaarder en minder hard. Gebruik daarnaast natuurlijke, matte materialen, zoals linnen, wol en katoen. Denk aan een grof gebreid wollen plaid, een bank met een bouclé stof of een stoel met een ribstof. Moderne knusheid waar we ons toch helemaal thuis kunnen voelen.

Dit doet een zwart plafond met het interieur

Stoere en stijlvolle steellook deuren

Zwarte kozijnen en stalen deuren zijn het nog steeds helemaal. En terecht, want gecombineerd met veel wit, is zo’n mooi zwart metalen frame als kader om de glazen deur of  raam zeer stijlvol en stoer. Vouwgordijnen in dezelfde kleur of shutters in stijlvol zwart staan hier zeer mooi bij. Stalen kozijnen zijn bovendien duurzaam, ze gaan veel langer mee dan houten én zijn onderhoudsarm. 

Stylingtips voor een stalen deur

Zwarte kaders omarmen de steriele lichte sfeer

Door zwarte accenten op een witte basis juist toe te passen, maak je de accenten die nodig zijn voor sfeer in het interieur. Denk bijvoorbeeld eens aan zwarte steellook lijsten: je eigen museum aan de muur! Zwarte lijsten met hierin sprekende zwart-witfoto’s of leuke slogans en prints. Hang de lijsten op volgens de mozaïekmethode: de buitenranden van alle kaders vormen een rechte lijn, waardoor rondom de galerij een denkbeeldig kader ontstaat. Doorbreek de strakheid door te wisselen in formaten en afmetingen van de lijsten. Uiteraard kan zwart-wit ook een prima basis zijn voor een accentkleur, of juist veel kleurrijke kunstobjecten.

Grafische dessins als een statement op de wand

Om een eyecatcher op de muur te creëren, kun je met behang helemaal los gaan. Er zijn veel mooie zwart-wit grafische dessins verkrijgbaar in behang of wandkleden. Maak het niet te donker, ga liever voor een lichte basis met een zwarte print of lijntekening. Ga je voor een loftachtige uitstraling? Combineer dan lichte en donkere kleuren met beton en staal. Een volledig zwarte muur zie je niet zo vaak. Meestal gaat men voor braaf wit op de muur. Door slechts één deel van de muur zwart te verven, voeg je al warmte toe aan het interieur. In al die warme sferen is een fris accent prettig. Door één of meerdere grote groene kamerplanten of een fleurig plukboeket op tafel te plaatsen, zet je het puntje op de i van interieur!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Welke vloer past het beste bij jou, oftewel kleur bekennen

woensdag 09-06-2021

Welke vloer past het beste bij jou, oftewel kleur bekennen

De vloer van je huis is de basis waarop geleefd wordt. Van de eerste stapjes tot de laatste dans. Een vloer voor een leven lang plezier. Welke kleur past bij jouw interieur?

Lees meer
De ideale vloer kiezen om op te leven in een familiehuis

vrijdag 14-05-2021

De ideale vloer kiezen om op te leven in een familiehuis

Welke moderne vloeren zijn het meest geschikt voor een familiehuis? Met deze tips kies je de juiste PVC of houten vloer voor je gezin om op te leven.

Lees meer