Inspiratie om een landelijk interieur in te richten

Inspiratie om een landelijk interieur in te richten

Ook zo’n fan van een landelijk interieur? Met de juiste kleuren en accessoires krijg je een landelijke sfeer in huis. 

De landelijke interieurstijl is geïnspireerd door het leven op het platteland. Het gevoel van rust probeert men te vertalen in een landelijk interieur door de keuze van materialen en kleuren. 

Sereniteit is het toverwoord. Wij geven je graag inspiratie om deze landelijke stijl toe te kunnen passen in jouw interieur.

Natuurlijk een landelijke woonstijl!

Een landelijke stijl in jouw interieur verwerken

Kies voor een landelijk interieur voor stoere materialen en accessoires, zoals verweerd hout, takken gevonden in het bos, ambachtelijk houtsnijwerk en ornamenten, linnen stoffen, matte verf en ijzer. Hout is eenvoudig te bewerken en is bijzonder duurzaam. Bovendien straalt het warmte en gezelligheid uit. Hout wordt in deze stijl niet alleen gebruikt voor meubelen, maar ook voor vloeren, plafonds en wanden (zoals lambrisering). De basis van je huis moet goed zijn, dat is het belangrijkste voor de sfeer. Daarom zijn deze keuzes voor de vloer en muren essentieel. Heeft jouw woning van die mooie, oude balken in het zicht? Dan bof je! Die maken het plaatje compleet.

Als bekleding wordt vaak stof gebruikt. De warme uitstraling van dit materiaal past perfect in een landelijk interieur. Om de knusse sfeer extra te benadrukken, wordt de bank vaak versierd met heel veel kussens. Vergeet ook niet de gedroogde vruchten, manden, schapenvachten en momenteel heel populair: droogbloemen. 

Zo style je het interieur met decoratie

Sober in plaats van somber kleurgebruik

Gebruik bij de landelijke woonstijl voornamelijk zachte aardetinten en natuurlijke kleuren zoals gebroken wit, lichtgrijs en beige. Kies kleuren uit één palet, in verschillende tinten en streef naar een goede sfeer. Bij een landelijk interieur mag het best iets soberder zijn, maar pas op dat het niet somber wordt. Voor het toevoegen van extra kleur kies je zachte pasteltinten. Door bruintinten en aubergine te combineren met zwart of zilver, krijg je ook een warme en ingetogen luxe die de sfeer verrijkt.

Is de bohemian woonstijl meer iets voor jou?

Verpersoonlijken en pronken

Ben bij een landelijke woonstijl niet bang om grote accessoires te gebruiken, of plaats meerdere kleine meubels bij elkaar. Zo is een leuk alternatief voor een standaard salontafel om voor één of meerdere smalle bankjes te gaan. Tip: Geef meubels met een verhaal een tweede leven en zoek deze juweeltjes die jouw interieur versterken. Waar je deze geschikte meubels voor een landelijke woonstijl vindt? Breng eens een bezoek aan België of Frankrijk, daar kun je je hart ophalen op de vele markten. Hier scoor je echt unieke stukken voor in een landelijk interieur. Of loop eens regelmatig een kringloopwinkel of een antiekwinkel binnen. Zo ben ik op een paar leuke adresjes in Noord-Limburg gestuit: Van Roy Kasseien in Grashoek en Hof Tongerlo in Sevenum. Deze zijn vrij te bezoeken en je kijkt er je ogen uit. Hier vind je accessoires die passen bij het landelijk interieur. Of zoek online zoals op Marktplaats, daar leveren de zoektermen ‘brocante’ en ‘landelijk’ veel resultaten op.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Verbeter de akoestiek in je woning met deze praktische oplossingen

dinsdag 09-03-2021

Verbeter de akoestiek in je woning met deze praktische oplossingen

Klinkt het hol in huis of heb je een nagalm in de woonkamer? Dan kun je spreken van slechte akoestiek. Vervelend, maar wel op te lossen.

Lees meer
Dit zijn de leukste woonstijlen van 2021

dinsdag 19-01-2021

Dit zijn de leukste woonstijlen van 2021

Ook benieuwd naar de nieuwste trends op gebied van wonen en interieur? In deze blog lees je de nieuwste woontrends voor 2021.

Lees meer