Inspiratie voor een bohemian woonstijl

Inspiratie voor een bohemian woonstijl

DEZE INTERIEURSTIJL BRENGT DE LEUKSTE PRINTS EN ACCESSOIRES MET ZICH MEE!

De bohemian woonstijl wordt ook vaker ibiza-stijl genoemd omdat er zo veel wit in dit interieur gebruikt wordt. De basis is de vloer: daar begint het stylen van je interieur. Bij bohemian interieurs zie je meestal brede, bijna versleten, witte planken op de vloer. Maar welke interieurelementen passen nog meer bij deze rustgevende woonstijl vol vakantieherinneringen? 

The best journey is the one that takes you home

Let's go BOHO!

Typisch bohemian

Zeg je bohemian, dan denk je aan wit én aan natuurlijke materialen. Vooral rotan, riet en hout staan centraal in zowel de vloer, meubels als accessoires: van een rotan bankje of spiegel tot aan een rieten bijzettafel of mand. Kies voor rijke materialen met een hoge aaibaarheidsfactor, zoals zacht fluweel, geborduurde kussens en een wollen, handgeknoopte wandhanger. Tip: hang eens meerdere rieten manden aan de muur ter decoratie. Een tapijt mag ook aan de muur in plaats van op de vloer en de schapenvachtjes drapeer je over de stoelen en de bank. Durf te verrassen en te mixen! Juist die smeltkroes aan stijlen past goed bij het boho-gevoel.

Past een landelijk interieur toch beter bij jou?

De vloer bij een bohemian woonstijl

Naast de white wash brede planken vloerdelen, kun je als basis voor een bohemian interieur ook kiezen voor een neutrale houttint. Niet vergeeld, maar juist een mooie matte, onbehandelde look. Of juist een warme notenkleur! Het donkerbruin van deze houtsoort is een mooi contrast bij al dat wit, of juist versterkend bij de felle kleuren. Natuurlijk kun je een eiken vloer ook afwerken met een bruine of grijze kleurolie. Een verouderde vloer geeft de bohemian woonstijl nog iets meer karakter. Wil je geen echte houten vloer? Dan is er ook nog een praktische laminaat- of PVC-vloer met een lichte of donkere houtlook. Dat zijn voldoende alternatieven op de witte vloer!

Zo kies je de juiste houten vloer

Bij deze stijl draait het vooral om aankleding

Ben je fan van de bohemian stijl? Dan houd je vast ook van spullen met een verhaal. Denk aan een oude houten vloer, de kast van oma, de salontafel van je ouders of een oude dekenkist. Ook zelfgemaakte meubels passen perfect. Ze verdienen, net als accessoires waar dierbare (reis)herinneringen aan kleven, een speciale plek. Bij deze stijl draait het vooral om de aankleding. Denk aan een mooi grafisch vloerkleed, rotan manden en textiel met prints, franjes en kralen. Een wandkleed is een typerend pronkstuk dat niet mag ontbreken. Qua grote meubels kun je denken aan een rieten hangstoel. Ook een poef werkt goed voor een bohemian woonstijl. Maak het verder persoonlijk met souvenirs van bijzondere reizen.

In een boho-huis mag groen niet ontbreken! Kies voor een aloëvera plant of een vrolijke pannenkoekplant. Een grote bananenplant of palmsoort in een imposante pot is mijn persoonlijke favoriet. Daarnaast zijn cactussen natuurlijk altijd goed bij een bohemian woonstijl!

Deze musthaves mogen niet ontbreken in jouw interieur

Kleur bekennen in een boho-huis

Bij bohemian kan het kleurgebruik twee kanten op gaan: Veel zwart/wit óf juist kleurrijke uitbundige prints zoals op een aztec tapijt. Roze, oranje, turquoise en geel zijn kleuren die voor het vrolijke Ibiza-sfeertje zorgen. Combineer grafische patronen met flamboyante tropische prints en grafische tekeningen. Geef er vooral je eigen draai aan en maak het qua decoratie zo bont of wit als je wilt. Houd je meer van de rustige relax-sfeer? Creëer dan eenheid met een verzameling accessoires in ton-sur-ton aardetinten. Wat ook perfect staat in een bohemian inrichting, is wat bling-bling met zilveren of gouden elementen.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Zo style je een slaapkamer met een vrijstaand bad

dinsdag 20-07-2021

Zo style je een slaapkamer met een vrijstaand bad

Heerlijk badderen en wegdromen in een slaapkamer met een vrijstaand bad. Geniet van een warm bad in de badkamer en suite thuis met deze stylingtips!

Lees meer
Welke vloer past het beste bij jou, oftewel kleur bekennen

woensdag 09-06-2021

Welke vloer past het beste bij jou, oftewel kleur bekennen

De vloer van je huis is de basis waarop geleefd wordt. Van de eerste stapjes tot de laatste dans. Een vloer voor een leven lang plezier. Welke kleur past bij jouw interieur?

Lees meer