Inspiratie voor een grootse entree in jouw gang

Inspiratie voor een grootse entree in jouw gang

Zorg voor een warm welkom met een goed interieur

Het verhaal van jouw huis start in de hal. Zorg daarom voor een goede interieurstyling in de gang en creëer hiermee een grootse entree. Bij binnenkomst voel je je meteen thuis en het geeft gasten een warm welkom. Met deze tips en tricks is er aan inspiratie geen gebrek.

The hallway is where our story begins

Een goede basis in de gang

De juiste kleuren en materialen zijn een must voor de juiste sfeer in de hal. En dit start allemaal bij de basis van het interieur: hoe zien de wanden, de vloer en het plafond eruit? Wanneer je het lastig vindt om een kleur te kiezen, zijn lichte aardetinten altijd een goede keuze. De lichte kleuren zorgen ervoor dat de kleine ruimte ruimer oogt, terwijl de warme tint zorgt voor een warm gevoel. Combineer dit met een houten vloer in de gang: de basis van veel woongenot en dus een musthave voor een sfeervol interieur. Dit natuurlijke materiaal vormt samen met aardetinten de perfecte combinatie voor een warme binnenkomer in de hal. 
 

Stylingtips voor een stalen deur in jouw interieur

Breng de trap naar grotere hoogte

In de meeste interieurs bevindt de trap zich in de gang. Deze is erg belangrijk om de juiste sfeer neer te zetten, want het is vaak één van de eerste dingen die je ziet bij binnenkomst. Maak de trap helemaal naar jouw eigen smaak door hem te bekleden met een mooi tapijt of strak hout. Of maak er een ware eyecatcher van door het in een opvallende kleur te verven. Je kunt hierbij variëren door bijvoorbeeld de tredes een andere kleur te geven dan de stootborden: een echt statement in de hal!

Opgeruimd staat netjes

De hal is de plek waar zich veel kledingstukken zoals jassen, schoenen, tassen en accessoires worden opgeborgen. Bewaar de rust in de gang met genoeg opbergmogelijkheden, zodat het geen zooitje wordt. Maak hierbij vooral handig gebruik van de extra ruimte onder te trap. Plaats in de hal één of meerdere kapstokken, een groot schoenenrek en een ruime kast. Tip: ga hierbij voor een kast met een schuifdeur. Een deur met scharnieren heeft vaak veel ruimte nodig vanwege de openzwaai. En die ruimte is er vaak niet zoveel in de al wat kleine hal. Een kast met een schuifdeur neemt minder ruimte in beslag.

Musthaves voor de gang

Een goede styling in de gang creëer je door stijlvol en praktisch te combineren. Welke meubels daarom niet kunnen ontbreken? 

  • Sidetable: De vaste plek voor kleine, maar belangrijke spullen zoals sleutels, papieren en sieraden.
  • Sleutelrekje: Hang je jouw sleutels liever in het zicht? Ga voor een mooi sleutelrekje, zodat je je sleutels nooit meer kwijt bent.
  • Bankje: Handig om snel je schoenen aan te trekken voor je het huis verlaat, of om je (boodschappen)tas op neer te zetten als je thuis komt.
  • Manden: Zo bewaar je alle mutsen, sjaals en handschoenen uit het zicht. In de zomer verplaats je deze manden ook weer eenvoudig naar zolder toe: opgeruimd staat netjes!
  • Deurmat: Erg praktisch, maar kan ook een waar statement zijn. Ga voor een deurmat in een opvallende kleur of met een leuk patroon erop. Nét dat extraatje voor de inrichting!

Spiegels in de hal

De hal is vaak niet een hele grote ruimte. Plaats daarom spiegels tegen de wand, zodat de ruimte optisch groter lijkt dankzij de weerkaatsing van het licht. Plaats de spiegel daarvoor op de plek waar het meeste daglicht binnenkomt, voor een optimaal effect. Wees niet bang om een grote spiegel in een kleine ruimte op te hangen. Hoe groter het formaat, hoe meer diepte er wordt gecreëerd. Daarbij is een spiegel in de hal enorm praktisch: je kunt meteen je look checken voor je de deur uit gaat.

Jouw verhaal begint bij binnenkomst

Zodra de basis van het interieur bepaald is en het gevuld is met praktische meubels, is het tijd om de gang persoonlijk aan te kleden. Want bij binnenkomst begint het verhaal van jouw gezin. Maak van de gang een feestje door te laten zien wat jouw gezin typeert. Hang fotolijstjes en ingelijste kunstwerken van de kinderen aan de muur en plaats een mooi boeket op de sidetable voor een warme binnenkomst. Maar houd het clean: de kleine gang wordt al snel een drukke boel!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Stylingtips: Tover in 4 stappen jouw woning om tot een jaren '30 huis

woensdag 09-03-2022

Stylingtips: Tover in 4 stappen jouw woning om tot een jaren '30 huis

Met een mooie visgraat parketvloer en kamer en suite deuren heb je binnen een handomdraai een jaren '30 huis. Volg deze 4 stappen voor een perfect resultaat.

Lees meer
Deze 10 sfeervolle musthaves mogen niet ontbreken in jouw interieur

woensdag 26-01-2022

Deze 10 sfeervolle musthaves mogen niet ontbreken in jouw interieur

Met deze must haves in je interieur creëer je een ultieme stijlvolle woonsfeer. Stuk voor stuk tijdloos en een goede basis voor de perfecte woonstijl in huis.

Lees meer