Inspirerende stylingtips voor een prettige werkplek thuis

Inspirerende stylingtips voor een prettige werkplek thuis

Maak van je thuiskantoor jouw favoriete stekkie in huis!

Een thuiskantoor is met enkele simpele aanpassingen zo om te toveren in een heerlijke werkplek. Het is belangrijk om hierbij een ruimte of plek in te richten die alléén bedoeld is om te werken. 

Op deze manier houd je werk en privé alsnog zo veel mogelijk gescheiden. Met deze stylingtips verander je jouw thuiswerkplek in een handomdraai in je favoriete plek in huis.

Working from 9 till 5

Motiverende plek om thuis te werken

Omdat thuiswerken eenzamer kan aanvoelen dan werken op kantoor, vormen dierbare spullen de sfeermaker van je thuiswerkplek. Maak daarom van je thuiskantoor een persoonlijke werkplek! Plaats enkele foto’s van dierbaren en maak het gezellig met een mooie bos bloemen in een vaas. Kunst biedt bijvoorbeeld fantastisch veel mogelijkheden om je te blijven inspireren, en natuurlijke materialen brengen ontspanning en rust. Ga voor mooie grijstinten, die geven wanneer ze goed worden toegepast een warme sfeer. Daarnaast kun je hier royaal mee combineren. Denk maar aan blauw, oranje en geel. Blauw is goed voor de concentratie en van oranje en geel wordt je vrolijker en creatiever.

Een opgeruimd bureau voor een opgeruimde mind-set

Opgeruimd staat netjes! Een fijne werkomgeving begint bij een opgeruimd kantoor. Ruim je werkplek dan ook dagelijks na afloop op. Met een kantoorkast op maat berg je alle administratie netjes op en houd je overzicht: alles opgeruimd en toch binnen handbereik. Deze opbergruimte is handig, maar kan tegelijkertijd nogal aanwezig zijn. Kies daarom voor een niet al te diepe kast. Hier kan meer in dan je denkt! Zeker wanneer je de hoogte van de ruimte gebruikt. Door hier schuifdeuren voor te plaatsen, zorgt dit voor rust en een stijlvolle kastenwand in huis. Geef de kast dezelfde kleur als de muur. Zo valt hij minder op en lijkt het automatisch minder ruimte in beslag te nemen.

Tips om te ontspullen

De geschikte plek in huis voor een thuiskantoor

Veel licht is erg belangrijk op je thuiswerkplek, dit heeft namelijk veel invloed op je mentale gesteldheid. Krijg je veel natuurlijk licht binnen via een raam? Verplaats je bureau dan naar deze plek. Houd daarbij wel rekening met de lichtval op je scherm en zorg ervoor dat je geen tegenlicht hebt in je webcam, zodat je goed zichtbaar bent bij videocalls. Heb je niet veel natuurlijk licht in de kamer? Zet dan een paar leuke staande lampen of bureaulampen neer. Is de woonkamer geen ideale oplossing voor jouw thuiswerkplek? Dan zijn er vaak genoeg andere slimme opties om een gedeelte van jouw huis om te bouwen tot werkkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de garage, of de plek onder de trap?

Maak eerst een moodboard voor jouw werkplek met deze tips!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Dit zijn de 3 kenmerken van een jaren '30 interieur

dinsdag 06-04-2021

Dit zijn de 3 kenmerken van een jaren '30 interieur

Een jaren ’30 woonstijl is erg populair: nostalgie en traditie spelen een grote rol. Zo pas je de 3 kenmerken van deze interieurstijl toe op jouw eigen woning!

Lees meer
Verbeter de akoestiek in je woning met deze praktische oplossingen

dinsdag 09-03-2021

Verbeter de akoestiek in je woning met deze praktische oplossingen

Klinkt het hol in huis of heb je een nagalm in de woonkamer? Dan kun je spreken van slechte akoestiek. Vervelend, maar wel op te lossen.

Lees meer