Kleurgebruik in een jaren '30 interieur: inspiratie en tips

Ga "back to the 30's" met deze interieurtips

breng de schoonheid van vroeger terug in je interieur

Het kleurenpalet van de jaren '30 interieurs ademt elegantie en comfort. Deze periode, rijk aan geschiedenis en stijl, biedt een schat aan inspiratie voor diegenen die een vleugje retro aan hun moderne huis willen toevoegen. Hier volgen inzichten en tips van onze interieurexpert voor het toepassen van de kenmerkende kleuren van de jaren '30 in je huidige interieur.

Travel back to the good old days

Warmte en comfort

De basis van een jaren '30 interieur is de uitnodigende warmte die het uitstraalt. Denk aan diepe, rijke kleuren zoals marineblauw, jagersgroen en bordeauxrood die een gezellige en intieme sfeer creëren. Deze kleuren waren populair in de woonkamers en bibliotheken van die tijd, vaak gecombineerd met zacht crème of ivoor voor een gebalanceerd contrast. Om deze warmte te evenaren, schilder je je muren met deze verzadigde tinten en complementeer je ze met natuurlijke houttinten en zachte verlichting.

Een jaren '30 interieur in 4 stappen

Art deco invloeden voor een moderne touch

De jaren '30 waren de gloriedagen van de art deco-beweging, bekend om zijn liefde voor geometrische patronen en metallic afwerkingen. Paletten waren gewaagd met contrasten van zwart en wit, aangevuld met metallic accenten in zilver, goud en messing. Voor een moderne kijk op deze klassieke trend, experimenteer met art deco-behang of accessoires, zoals kussens en vloerkleden, om een statement in je ruimte te maken.

Neig je toch meer naar een modern interieur?

Pasteltinten voor wat licht

Niet alle kleuren uit de jaren '30 waren diep en donker. Keukens en badkamers neigden naar heldere, vrolijke pasteltinten zoals mintgroen, poederblauw en zachtroze. Deze kleuren reflecteren een optimistische kijk en brengen een luchtigheid in de ruimte die interieurs van nu vaak missen. Kies voor pastelkleurige keukenkastjes of een accentmuur in de badkamer om deze traditionele jaren '30 stijl terug te laten komen.

De kenmerken van een jaren '30 interieur

Natuur en nostalgie met patronen

Het kleurgebruik in de jaren '30 was ook geïnspireerd door de natuur, met tinten als mosgroen, zandbeige en hemelsblauw. Deze kleuren vonden hun weg naar de stoffen en wandbekledingen van de tijd, vaak gecombineerd met florale of botanische patronen. Voor een subtiele knipoog naar deze trend, voeg je elementen toe zoals linnen gordijnen, wollen plaids en handgeschilderde keramiek die deze natuurlijke tinten benadrukken.

Val op: accent en contrast

Een kenmerkend aspect van het jaren '30 interieur is het gebruik van opvallende kleuraccenten. Een enkele muur geschilderd in een gewaagde tint zoals smaragdgroen of koningsblauw kan een eigentijdse ruimte transformeren met een klassieke flair. Combineer deze accentkleuren met neutrale achtergronden en gestroomlijnde meubels om het modern te houden, terwijl je nog steeds de stijl van de jaren '30 behoudt.

BLOG 56 5.jpg

Meer dan kleur

Het kleurgebruik in een jaren '30 interieur gaat over meer dan alleen het schilderen van muren. Het gaat om het creëren van een sfeer die zowel tijdloos als troostend is, een brug slaand tussen verleden en heden. Met deze tips kun je de elegantie en de warmte van de jaren '30 in je moderne woning brengen, waardoor elke ruimte een verhaal en een geschiedenis heeft om te delen.

Laat je alvast inspireren

Geïnspireerd geraakt en hulp nodig bij jouw eigen keuzes?

Onze experts helpen je graag verder met jouw project.

Maak nu een afspraak

Meer lezen?

4 tips voor de inrichting van een Scandinavisch interieur

donderdag 11-01-2024

4 tips voor de inrichting van een Scandinavisch interieur

Maak je huis gezellig en modern met deze vier makkelijke tips voor een Scandinavisch interieur. Ontdek hoe je stijl en gemak perfect kunt combineren om je thuis in het hoge noorden te wanen.

Lees meer
Ontdek de 5 mooiste woonstijlen van 2024

donderdag 07-12-2023

Ontdek de 5 mooiste woonstijlen van 2024

Maak kennis met de woonstijlen van 2024. Van weelderig groene interieurs en warme aardetinten tot naadloze overgangen naar buiten, retro en eco-bewuste inrichtingen – ontdek jouw ultieme woonstijl.

Lees meer