Ontdek de perfecte vloer voor jouw interieur!

Ontdek de perfecte vloer voor jouw interieur!

CREËER EEN GOEDE BASIS

Wij snappen waarom jij zo’n stress hebt met het kiezen van de juiste vloer: we kunnen namelijk wel stellen dat dit hét belangrijkste onderdeel van je interieur is. De vloer is immers de basis van je inrichting en bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling. Met talloze vloeropties kan het kiezen van de juiste vloer een uitdaging zijn. Maar geen paniek: wij hebben genoeg inspiratie voor je op een rijtje gezet, zodat jij de vloer van je dromen vindt!

This floor is for dancing

Een goede basis in het interieur

De vloer is de basis van jouw interieur en moet dus passen bij jouw interieurstijl. Er zijn verschillende soorten vloeren, zoals linoleum, vinyl, gietvloeren, tapijt, parket, tegels of laminaat. En elke soort heeft weer zijn charmes. Heb je een modern interieur? Dan past een strakke en minimalistische vloer hier goed bij, zoals een gietvloer of PVC vloer. Houd je meer van een landelijke sfeer? Dan is een houten vloer de perfecte keuze. Of wat dacht je van stoere, verweerde tegels? Als je weet welke stijl jouw interieur heeft, wordt het al een stuk makkelijker om de goede vloer uit te kiezen!

Zo ontdek je de perfecte vloer voor jouw interieur

De juiste uitstraling voor elke ruimte

Naast dat de vloer in jouw interieur moet passen, is het ook belangrijk om te kijken in welke ruimte de nieuwe vloer komt. In de slaapkamer wil je misschien een zachtere uitstraling dan in de woonkamer, waardoor je hier sneller voor een lichte laminaatvloer of tapijt zult gaan. Een houten vloer is niet zo handig in de keuken, waar nog wel eens wat op de grond wil vallen. Houd ook rekening met de grootte van de ruimte en de sfeer die je wil creëren. Heb je een kleine woonkamer? Een lichte vloer zorgt voor een optisch groter effect, terwijl een donkere vloer een kamer met hoge plafonds juist weer knus doet lijken.

Lekker comfy onder de voeten

Bij het kiezen van een vloer is het ook belangrijk om na te denken over het comfort. Hou je van warme voeten? Zorg er dan voor dat de vloer die je kiest geschikt is voor vloerverwarming. Zo zijn tegels bij uitstek geschikt voor vloerverwarming, maar wist je dat houten vloeren dit ook goed kunnen verdragen? Vooral multiplank vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Deze vloeren bestaan uit verschillende lagen hout, waardoor ze minder snel krimpen of uiteenzetten door temperatuurwisselingen.

Lees meer over vloeren en vloerverwarming

BLOG 39 FOTO4.JPG

Speel het safe

Wil jij een vloer die tijdloos en duurzaam is en meegroeit met je interieur? Kies dan voor parket. Met hout sla je namelijk de plank nooit mis. Houten vloeren blijven populair en er is verrassend veel keuze in houtsoorten. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit eiken, grenen, kersen of noten. Elke houtsoort heeft zijn eigen karakteristieke uitstraling. Zo past een donkere eikenhouten vloer perfect bij een karakteristieke woning, terwijl een visgraatvloer helemaal modern is. 

Kies de juiste parketvloer voor jouw interieur

Durf anders te zijn

Oké, eikenhout is tijdloos, maar jij bent op zoek naar een gedurfde optie… Als je wil gaan voor een apartere look, is een betonvloer een geschikte optie. Dit oogt stoer en industrieel en past perfect bij een industrieel interieur. Toch fan van duurzaam hout? Bij Verhaag bieden we bijzondere vloeren, zoals een vloer met een verouderde look of een vloer met een uniek patroon. Keuze genoeg zou je dus zeggen!

Ontdek onze bijzondere parketvloeren

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

De top 5 interieurtips voor een prachtig plafond in huis

dinsdag 09-05-2023

De top 5 interieurtips voor een prachtig plafond in huis

Ontdek onze beste tips voor een stijlvol en functioneel plafond. Van akoestische plafonds tot gipsplafonds, haal het beste uit jouw interieur met Verhaag Sevenum!

Lees meer
Zo creëer je het perfecte lichtplan voor jouw interieur

maandag 03-04-2023

Zo creëer je het perfecte lichtplan voor jouw interieur

Creëer de finishing touch die jouw interieur nodig heeft. Met ons advies ontwerp jij in no-time een flitsend lichtplan voor jouw interieur.

Lees meer