Richt zó je slaapkamer in voor de beste nachtrust

Richt zó je slaapkamer in voor de beste nachtrust

GOEDE NACHTRUST BEGINT BIJ JE INTERIEUR

Een goede nachtrust is cruciaal als je je dag goed wil beginnen én daarna goed wil functioneren. Je lichaam heeft ’s nachts tijd nodig om alle prikkels waarmee je overdag wordt overladen, te verwerken. Kun jij niet zo goed slapen? Of denk jij dat jouw nachtrust beter kan? Grote kans dat het aan de inrichting van je slaapkamer ligt! Die heb je zo aangepakt met ons interieuradvies. Laat maar komen die betere nachtrust!

Sleep sweet dreams in je optimaal ingerichte slaapkamer

De slaapkamer als rustgevende plek

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar een betere nachtrust begint bij een rustgevende slaapkamer. Wist jij bijvoorbeeld dat de positie van je bed je nachtrust beïnvloedt? Zo kun je het beste je bed midden in de slaapkamer plaatsen: het idee dat je er aan beide kanten uit kunt geeft rust. Ook moet je ervoor zorgen dat de temperatuur niet te warm of koud is in de slaapkamer en dat het er niet tocht.

Maar met het verschuiven van een aantal meubels ben je nog niet klaar. Het zal namelijk geen verrassing zijn dat het belangrijk is om rustgevende kleuren te gebruiken in het interieur van je slaapkamer. Denk aan natuurlijke tonen zoals beige, zand en wit, maar ook aan groen en blauw. Ook natuurlijke materialen met een zachte uitstraling zijn goed voor de nachtrust. En heb je al eens gedacht aan planten? Die zijn goed voor de luchtzuivering! Decoratie kan mooi zijn voor een persoonlijke touch, dit maakt van je slaapkamer jouw persoonlijke plekje en dat zorgt voor een geborgen gevoel. Maar kijk uit dat je niet té losgaat met al die decoratie. Zoek naar de eenheid in materialen en kleuren, zodat het geen rommeltje wordt.

Met een moodboard creëer je een perfecte basis

Met de voetjes op de vloer

Ook de vloer heeft invloed op hoe goed jij slaapt. Parket of laminaat heeft namelijk de voorkeur in de slaapkamer, omdat dit een natuurlijk materiaal is. Dit heeft een rustgevende uitstraling en hou je bovendien makkelijk schoon van stof en viezigheid, wat beter is voor je gezondheid dan bijvoorbeeld tapijt. Parket en laminaat heeft ook een warme uitstraling en wordt niet zo snel koud als je met blote voeten uit je bed stapt. Dat is fijn wakker worden!

Welke vloer past bij jouw slaapkamer? Bekijk hier ons assortiment

Een opgeruimde slaapkamer is een opgeruimd hoofd

Het is het beste voor je nachtrust om je slaapkamer écht alleen te gebruiken om te slapen, maar helaas hebben we niet allemaal een villa tot onze beschikking. Zorg er daarom voor dat je genoeg opbergruimte hebt in je slaapkamer, want alles wat niet in het zicht hoeft te liggen, wil je uit de buurt hebben. Kleren en schoenen mogen netjes in een kast en ook als je een bureau op je kamer hebt staan, wil je je werklaptop niet meer zien als je ’s avonds het bed in duikt. Met een grote wandkast, zoals een schuifwandenkast, creëer je al snel veel opbergruimte. Zo geef je al die spulletjes een fijn plekje uit het zicht.

Stel zo jouw ideale schuifwandkast samen

BLOG 35 FOTO 4.jpg

Lichtplan 

Tot slot is het belangrijk om na te denken over hoeveel licht er eigenlijk je slaapkamer binnenkomt. Je lichaam maakt namelijk ‘slaaphormonen’ aan als het donker is in een ruimte. Daarom kan je lichaam dus in de war raken door te veel licht. Zorg ervoor dat het écht donker is op de slaapkamer. Dit doe je door de juiste raamdecoratie te kiezen. Maar zorg er ook voor dat het licht dat tóch al in je kamer is de juiste sfeer uitstraalt, zoals lampen met een warm wattage. Genoeg tips? Aan de slag dan maar! Hierna kan jouw nachtrust niet meer stuk!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Zo creëer je het perfecte lichtplan voor jouw interieur

maandag 03-04-2023

Zo creëer je het perfecte lichtplan voor jouw interieur

Creëer de finishing touch die jouw interieur nodig heeft. Met ons advies ontwerp jij in no-time een flitsend lichtplan voor jouw interieur.

Lees meer
4 interieurtips voor een scheidingswand in huis

woensdag 15-03-2023

4 interieurtips voor een scheidingswand in huis

Gebruik je scheidingswand op een manier die niet alleen praktisch, maar ook mooi is! Inspiratie om van jouw wand een blikvanger te maken.

Lees meer