Steellook binnendeuren als goedkoper alternatief voor stalen deuren

Steellook binnendeuren als goedkoper alternatief voor stalen deuren

Zwarte taatsdeuren of schuifdeuren maken jouw interieur helemaal af

Of je nou gaat voor een moderne jaren ’30 woning of houdt van een industriële woonstijl: een matzwarte taatsdeur of schuifdeur maakt elk interieur helemaal af. Je kunt hierbij gaan voor stalen deuren, maar wij gaan zelf liever voor de steellook variant. Waarom? Wij leggen het je uit!

“A LOOK-A-LIKE, BUT BETTER”

De last van stalen deuren

Stalen deuren in het interieur zijn prachtig, maar een groot nadeel is dat ze erg kostbaar zijn. Hierdoor kiezen sommige mensen ervoor om zelf aan de knutsel te gaan, maar die lastige klus heb je niet zomaar gefixt. Ook zijn stalen deuren erg zwaar en niet altijd even mooi afgewerkt. Daarom zijn steellook binnendeuren de perfecte én gemakkelijke oplossing als alternatief voor de dure stalen deuren.

Lees meer over steellook schuifdeuren bij een overkapping

Wat zijn steellook deuren?

Een steellook deur is gemaakt van een betaalbaar aluminium systeem, voorzien van een slijtvaste zwarte textuur poedercoating. Zo’n deur is maatwerk en daardoor in veel mogelijkheden toepasbaar. Er zijn een aantal zaken die steellook deuren anders maken dan massief stalen deuren. Het grootste verschil is dat steellook zich onderscheidt door zijn finesse: de deur is minder zwaar en net iets fijner en strakker. Tussen de overgangen van de profielen is de naad namelijk nauwelijks zichtbaar, terwijl dit bij robuuste stalen deuren doorgaans wel goed te zien is. Ook op het gebied van prijs is er en groot verschil te zien: steellook is een goedkopere oplossing en hiermee niet meer weg te denken uit het moderne interieur van nu. Steellook deuren geven een woning meteen een moderne uitstraling. De soft close sluiting en openheid dankzij de ramen zorgen ervoor dat deze deuren een prettige en praktische doorgang van de ene naar de andere ruimte vormen. Geen dichtslaande deuren meer!

Steellook deuren voor elk interieur

Een vleugje zwart komt in elk interieur tot zijn recht: het past eigenlijk gewoon overal bij. Wees daarom niet bang voor het effect van steellook deuren in kleine ruimtes: je zet de naastgelegen ruimte juist in een ‘lijst’. Laat hier en daar wat zwarte accessoires in het huis terugkomen om de echte goede combi te maken. Match de deuren met het hele huis door ook te kiezen voor zwarte (steellook) kozijnen en steellook schuifdeuren naar de tuin.

Ga je voor een steellook taatsdeur of schuifdeur?

Een taatsdeur is een gave binnendeur die om zijn verticale as draait, taats draaiend dus. De draaipunten of taatsen bevinden zich aan de boven- en onderkant van de deur en wordt gemonteerd in het plafond en de vloer. Hierdoor is een kozijn niet nodig, wat zorgt voor een strakke montage. Dankzij de hoogwaardige Pivot scharnieren, die zijn verwerkt in de dorpels van de deur, heeft de deur een draaicirkel van 180 graden en een automatisch dempende sluiting.  

Ook een steellook schuifdeur komt in elk interieur of overkapping tot zijn recht. Er is keuze uit een staand of hangend schuifdeursysteem. Het frame wordt gemaakt van aluminium met gepoederd matzwart. Dit strakke kader zorgt voor een moderne en industriële look en kan toegepast worden als ruimtedeler in het interieur.

Bekijk nu ons aanbod in steellook deuren

Steellook taatsdeur

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

6 tips voor styling van een hoog plafond

dinsdag 11-10-2022

6 tips voor styling van een hoog plafond

Heeft jouw huis een hoog plafond? Lucky you! Met deze 6 stylingtips maak je van een hoog plafond een prachtige aanvulling op het interieur.

Lees meer
Dáárom zijn PVC vloeren gezinsvloeren bij uitstek

woensdag 10-08-2022

Dáárom zijn PVC vloeren gezinsvloeren bij uitstek

Een PVC vloer is een zeer kwalitatieve en budgetvriendelijke vloer die goed matcht met het gezinsleven. Strak als een gietvloer en zo warm als een tapijt.

Lees meer