Styling advies : Het interieur stylen met decoratie

Styling advies: Het interieur stylen met decoratie

Onderschat niet hoe moeilijk het goed afstylen van een huis kan zijn

De afstyling van het interieur met decoratie is vaak een ondergeschoven kindje, maar het maakt of breekt de sfeer in huis. Met het juiste styling advies lukt het om je interieur perfect te stylen naar de sfeer die jij het liefst in huis hebt. 

Simple Stylish

Style per ruimte

Laat ruimte en meubels elkaar versterken door goed te weten op welke plek een item of decoratiestuk het best tot zijn recht komt. Is de woonkamer bijvoorbeeld aan de donkere kant? Door een grote spiegel tegenover het raam te plaatsen, wordt daglicht de kamer in gereflecteerd. Dit zorgt niet alleen voor extra licht, maar ook dat de ruimte optisch groter lijkt. En met een vloerkleed onder de tafel maak je bijvoorbeeld een eethoek intiemer: een kleine op zichzelf staande eenheid in de woonruimte.

Woon jij op één etage? Zo creëer je het loft-gevoel

Het zijn de kleine dingen die het doen 

Wanneer de basis subtiel en eenvoudig is, maakt elke toevoeging iets speciaal. Laat je interieur stralen door donkere tinten te verwisselen voor levendige kleuren. Door andere sierkussens in huis te halen geef je je woonkamer al een frisse look-and-feel. Of maak een compositie met een paar bijzondere items. Zet wat goede planten, een tak in een mooie vaas of een bos bloemen neer. Dat doet al zo veel.

Deze 10 musthaves mogen niet ontbreken

De grote wisseltruc

We weten allemaal hoe verleidelijk het is om veel nieuwe accessoires in huis te halen: in een woonwinkel blijft er veel aan de vingers plakken. Maar nieuw is niet altijd beter! Grote kans dat je al veel moois in huis hebt om de boel mee op te leuken en zo het interieur af te stylen. Haal alle accessoires eens van hun plek en zet ze bij elkaar op de vloer of een tafel. Tijd om opnieuw te beginnen! De vaas uit de vensterbank verhuist naar de slaapkamer, de planten staan ook mooi in de keuken en die kandelaar van de schouw krijgt een plekje op het toilet. Voilá: een nieuw interieur!

Combineren is mooi, maar soms is het juist fijn om één groot pronkstuk aan de wand te hangen. Dat interieurstuk is bovendien ook weer gemakkelijk te verplaatsen of te wisselen. Zo blijf je spelen met je interieur. Je hebt dus niet meer nodig dan een paar goede, grote basisstukken.

De kracht van eenvoud

Leef met de jaargetijden en maak jouw woonkamer of keuken lenteproof met accessoires en servies in pasteltinten en style het af met fleurige bloemen. Droogboeketten bijvoorbeeld zijn helemaal van deze tijd. Staat de herfst voor de deur? Dan kies je voor oranje en bruine tinten in het droogboeket. Jouw verzameling seizoensaccessoires komen in een open kast altijd goed uit. Maar als het te rommelig wordt, kan het ook snel onrustig ogen. Tijd om per seizoen de kast even weer lekker op te ruimen én plaats te maken voor nieuwe spullen. Denk na over de kleuren van het seizoen en zet items bij elkaar voor een rustig geheel. Je eigen persoonlijke collectie!

Tips om te ontspullen

Genieten van comfort in de slaapkamer

Je thuis voelen gaat gepaard met comfort. En dat comfort zit in kleine dingen: een warm bad, zachte stoffen en een stoel om in weg te kruipen. Met luxueus beddengoed in warme natureltinten creëer je ook in de slaapkamer eenvoudig een ruimte waar je echt kunt ontspannen. Style met lef. Combineer kussens met verschillende kleuren en patronen. Als je in dezelfde kleurstelling blijft, kan het haast niet misgaan. Juist wanneer de basis heel somber is, kun je voluit experimenteren.

Inrichten en stylen met beleid

Richt elke kamer in met een bepaald doel. Is er een kamer over? Maak er een bibliotheek, thuiskantoor, sportkamer of kleedkamer van. Heb je de luxe van een groter huis? Ga dan niet te enthousiast willekeurig meubelstukken en woonaccessoires plaatsen. Een ruim huis vraagt om eyecatchers; kleine meubels verdwijnen erin. Kijk wat nog meer kan met een bank, los van de standaard hoekopstelling. Combineer bijvoorbeeld een chaise longue met een twee- of driezitter voor een speels effect. Soms ontstaat een goed idee pas als je ergens langer woont.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

Laat je adviseren door onze interieurstyliste welke houten vloer het beste bij jou past.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Een donker of zwart plafond doet wat met de sfeer in het interieur

dinsdag 19-10-2021

Een donker of zwart plafond doet wat met de sfeer in het interieur

Wat is het effect van een zwart plafond of zwarte wand in een interieur? Zijn er ook alternatieven? Lees verder voor meer inspiratie!

Lees meer
Tips voor ontspullen en kasten om te vullen

dinsdag 21-09-2021

Tips voor ontspullen en kasten om te vullen

Zorg voor rust en ruimte in je huis en in je hoofd met deze opruim- en opbergtips. Ontdek nu onze tips om te ontspullen en het overzichtelijk opbergen in kasten.

Lees meer