Stylingtips: Tover in 4 stappen jouw woning om tot een jaren '30 huis

Stylingtips: Tover in 4 stappen jouw woning om tot een jaren '30 huis

Een stijlvol jaren '30 huis met de producten van Verhaag

De jaren ’30 stijl is ongekend populair. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een nieuw huis waarin nostalgie en traditie een grote rol spelen. De originele huizen uit de jaren ‘30 kenmerken zich door karakteristieke details zoals paneeldeuren, een visgraat parket, hoge witte plinten die doorlopen in de architraven, en vergeet niet de kamer en suite deuren. 

Al deze mooie producten kunnen in de juiste uitvoering ook van een nieuwere woning een sfeervolle jaren ‘30 woonstijl creëren. Wil je jouw bestaande woning omtoveren in deze sfeervolle woonstijl? Doe het eenvoudig zelf en volg de volgende 4 tips van onze interieurstyliste.

The details are not the details, they make the design.

Stap 1: Het begint bij de entree

Binnenkomen in een jaren '30 huis doe je via de voordeur waarnaast het huisnummer op een karakteristiek zwart-wit bordje te vinden is. Om de jaren '30 stijl helemaal door te voeren ga je idealiter voor een ronde voordeur, maar we snappen dat dit natuurlijk niet zomaar in elk huis te realiseren is.

Binnen in de hal kies je voor een witte hoogglans gelakte trap, waar een traploper in donkergrijs sisal met een zwart-witte bies op hoort. Ga voor een vloer van granito, terrazzo, geblokte tegels of een houten visgraat vloer, bij voorkeur met een donkere rand en bies. Daarnaast past een grote ronde lamp van bijvoorbeeld het merk Gispen perfect bij. Geef de hal verder een persoonlijke touch met kleine details zoals een deurmat of leuke deurhanger.

Meer inspiratie voor een grootste entree in de gang

Stap 2: Strakke patroonvloeren in de woonkamer

Dan - voor velen - de belangrijkste verblijfsruimte in huis: de woonkamer. Ga als basis op de vloer voor een eiken visgraat parket (eventueel uitgevoerd in een lichte white-wash) voor een warm, licht en ruimtelijk effect. In de jaren ’30 lag er rondom deze houten visgraat parketvloer een band en bies, welke alle patroonvloeren sierde. Niet zo’n fan van houten vloeren? Naast hout is er ook de visgraatuitvoering in PVC. Deze heeft weinig onderhoud nodig kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming

Werk de vloer vervolgens langs de muren af met een extra hoge witte plint die doorloopt in de witte kozijnen rondom bijpassende witte deuren. Zo loopt de deurlijst als het ware in een lijntje de hele woning door. Het onderscheidt muren van deuren en de vloer. 

Bekijk ons aanbod in vloeren

Stap 3: Een doorkijkje met steellook deuren

Je kent ze wel: een kamer en suite met gekleurd glas in lood, schuifdeuren en kasten met paneeldeuren. Ga voor een kamer en suite met een iets modernere uitstraling dankzij schuifdeuren met een steellook uitvoering. Maar ook steellook taatsdeuren zijn onmisbaar bij een jaren '30 stijl. Steellook deuren zijn gemaakt van een betaalbaar aluminium systeem, voorzien van een slijtvaste zwarte textuur poedercoating. Een steellook deur is maatwerk en daardoor in veel mogelijkheden toepasbaar.

Het zwart van de deuren laat je vervolgens terugkomen in het bekende bakeliet schakelmateriaal en de typisch zwarte deurklinken uit de jaren ’30. Laat een erker aan de woonkamer plaatsen om extra ruimte en een knusse hoek te creëren. Het plafond mag strakker dan strak en dat resultaat krijg je het beste door mooi strak stucwerk en een afwerking met plafondlijsten en ornamenten. 

Ontdek nu onze steellook deuren

Stap 4: Geen schreeuwende felle kleuren, maar sfeervol ingetogen

Vervolgens is het tijd voor de aankleding. Over het algemeen wordt er in een jaren '30 woning veel gebruikgemaakt van witte muren en aankleding, zodat het ruimtelijk blijft ogen. Om het interieur warmte en sfeer te geven is het een goed idee om enkele muren in de kleur taupe te schilderen. Gebruik in ieder geval geen felle opvallende kleuren. Als je de rest van je interieur neutraal en rustig houdt, mogen bepaalde elementen best een kleurtje krijgen. Denk bijvoorbeeld aan olijfgroen of zacht oranje. 

Combineer met materialen zoals terracotta, porselein en marmer. In de jaren ‘30 werden veel geometrische vormen gebruikt. Pas dit toe in kunstobjecten en grote accessoires. Ten slotte versterk je het huiselijke gevoel met grote kamerplanten: voel je helemaal thuis! 

Laat je inspireren door dit jaren '30 interieur!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

5x inspiratie voor jouw plafond

vrijdag 15-04-2022

5x inspiratie voor jouw plafond

Durf in jouw interieur voor een gewaagdere keuze te gaan. Geen wit plafond, maar een plafond met een kleurtje, ander materiaal of een opdruk. Laat je inspireren!

Lees meer
Inspiratie voor een grootse entree in jouw gang

woensdag 09-02-2022

Inspiratie voor een grootse entree in jouw gang

In de hal start het verhaal van jouw huis. Met een mooi ingerichte gang voel je je meteen thuis en geef je gasten een warm welkom. Doe inspiratie op met deze tips.

Lees meer