Stylingtips: Zo tover je jouw eigen woning om tot een jaren '30 huis

Stylingtips: Zo tover je jouw eigen woning om tot een jaren '30 huis

Een stijlvol jaren '30 huis met de producten van Verhaag

De jaren ’30 stijl is ongekend populair. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een nieuw huis waarin nostalgie en traditie een grote rol spelen. De originele huizen uit de jaren ‘30 kenmerken zich door karakteristieke details zoals paneeldeuren, een visgraat parket, hoge witte plinten die doorlopen in de architraven, en vergeet niet de kamer en suite deuren. 

Al deze mooie producten kunnen in de juiste uitvoering ook van een nieuwe woning een jaren ‘30 stijl creëren. Wil je jouw bestaande woning omtoveren in deze sfeervolle woonstijl? Volg dan de volgende tips!

Strakke huiselijke sfeer uit vervlogen jaren

Het begint bij de entree

Het past natuurlijk niet zomaar in een standaard kozijn: maar met een ronde voordeur heb je meteen een goede binnenkomer. Pas naast de voordeur het huisnummer aan in stijl met een zwart-wit huisnummer. Binnen in de hal kies je voor een witte hoogglans gelakte trap, waar een traploper in donkergrijs sisal met een zwart-witte bies op hoort. Ga voor een vloer van granito, terrazzo of een houten visgraat vloer, bij voorkeur met een donkere rand en bies. Daarnaast past in zo’n hal een grote ronde lamp van bijvoorbeeld het merk Gispen goed. 

Kleurtrends voor het interieur van 2021
Natuurlijk kiezen voor een gezonde en groene woonstijl

Strakke patroonvloeren van hout of PVC met band en bies

Dan de belangrijkste verblijfsruimte in huis: de woonkamer. Ga als basis op de vloer voor een eiken visgraat parket, eventueel uitgevoerd in een lichte white-wash voor een warm, licht en ruimtelijk effect. In de jaren ’30 lag er rondom deze houten visgraat parketvloer een band en bies, welke alle patroonvloeren sierde. Niet zo’n fan van houten vloeren? Naast hout is er ook de visgraatuitvoering in PVC. Deze heeft weinig onderhoud nodig kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming. 

Werk de vloer vervolgens langs de muren af met een extra hoge witte plint die doorloopt in de witte kozijnen rondom bijpassende witte deuren. Zo loopt de deurlijst als het ware in een lijntje de hele woning door. Het onderscheidt muren van deuren en de vloer. 

Een doorkijkje naar de andere ruimte

Je kent ze wel: een kamer en suite met gekleurd glas in lood, schuifdeuren en kasten met paneeldeuren. Ga voor een iets modernere uitstraling dankzij schuifdeuren met een steellook uitvoering in matzwarte poedercoating en helder glas. Het zwart komt vervolgens terug in het bekende bakeliet schakelmateriaal en de typisch zwarte deurklinken uit de jaren ’30. Laat een erker aan de woonkamer plaatsen voor extra ruimte en een knusse hoek. Het plafond mag strakker dan strak en dat resultaat krijg je het beste door mooi strak stucwerk en een afwerking met plafondlijsten en ornamenten. 

Natuurlijk kiezen voor een gezonde en groene woonstijl

Geen schreeuwende felle kleuren, maar sfeervol ingetogen

Om een jaren ‘30 huis meer warmte en sfeer te geven is het een goed idee om enkele muren in de kleur taupe te schilderen. Gebruik in ieder geval geen felle opvallende kleuren. Als je de rest van je interieur neutraal en rustig houdt, mogen bepaalde elementen best een kleurtje krijgen, zoals olijfgroen of zacht oranje. Combineer met materialen zoals terracotta, porselein en marmer. In de jaren ‘30 werden veel geometrische vormen gebruikt. Pas dit toe in kunstobjecten en grote accessoires. Ten slotte versterk je het huiselijke gevoel met grote kamerplanten. 

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

De ideale vloer kiezen om op te leven in een familiehuis

vrijdag 14-05-2021

De ideale vloer kiezen om op te leven in een familiehuis

Welke moderne vloeren zijn het meest geschikt voor een familiehuis? Met deze tips kies je de juiste PVC of houten vloer voor je gezin om op te leven.

Lees meer
Inspirerende stylingtips voor een prettige werkplek thuis

woensdag 24-03-2021

Inspirerende stylingtips voor een prettige werkplek thuis

Een thuiskantoor is met enkele simpele aanpassingen zo om te toveren in een heerlijke werkplek!

Lees meer