Tips voor ontspullen en kasten om te vullen

Tips voor ontspullen en kasten om te vullen

Een goed gevoel door te recyclen

Ontspullen in huis zorgt voor meer rust en ruimte in huis en in je hoofd. Ontspullen is echter een fase: het ene moment heb je alles lekker opgeruimd, een paar maanden later zit de kast weer bomvol. De volgende tips helpen je op weg op het overzicht te houden en praktisch op te bergen.

Keep it simple!

Een planning geeft rust en overzicht

Ga je ontspullen? Begin eerst klein om de smaak te pakken te krijgen. Verdeel je huis in ‘op-te-ruimen’-delen en maak een schema voor de komende weken. Plan het ruimte voor ruimte, en zelfs lade voor lade in. Vergeet niet om ook een vrije dag in te plannen om even op je in te laten werken hoe ver je al bent gekomen. Dat werkt vast motiverend! Je bent er even zoet mee, maar na een paar weken voelt je huis twee maal zo ruim en loop je er met een big smile doorheen. 

Dit zijn de do's en dont's van interieurstijlen combineren

Wees kritisch

Zet een handzame doos of kist klaar voor alle spullen. Is de doos of kist vol? Voer deze dan meteen af naar de eindbestemming. Maak iemand anders blij, inclusief jezelf door de gedachte dat je lekker verantwoord aan het recyclen bent. Staat bijvoorbeld het boek dat je vorig jaar toch echt een keer ging lezen, nog steeds nieuw op de plank? Precies, weg ermee. Maak er gewoon iemand anders blij mee. En wil je het toch een keer lezen, dan mag je het vast een keer lenen. 

Inspiratie om een landelijk interieur in te richten

Houden, twijfel, weg!

Een belangrijke tip bij het opruimen van de inhoud van een kast, is om niet meteen de inhoud van een hele kast op een grote hoop te gooien. Dan ben je namelijk aan het einde van de dag waarschijnlijk nog steeds met dezelfde stapel bezig. Door schematisch lade voor lade én kast na kast af te werken, is het klusje heus te klaren. Haal de spullen eruit en leg meteen weer terug wat je regelmatig gebruikt. Zet er een – niet te grote- doos bij voor de twijfelgevalletjes die je later nog eens rustig doorneemt. Die spullen mogen voorlopig nog door naar de volgende ronde. Gaat iets zeker niet door naar de volgende ronde omdat het onder de noemer “afval” valt? Gooi het niet meteen in de restcontainer, wat natuurlijk heel verleidelijk is, maar sorteer soort bij soort. Door spullen een tweede kans te geven door het te verkopen op websites zoals Marktplaats, houd je er ook nog een leuk zakcentje aan over.  Bepaal van tevoren een doel waar je dit geld vervolgens aan mag besteden. Iets om naar uit te kijken en waar je een geluksmomentje mee creëert. Zo wordt opruimen nog leuk!

Bye bye seasonstuff!

Sommige dingen gebruik je maar een keer per jaar, zoals kerstspullen en het buitenspeelgoed van de kinderen. Op het moment dat het seizoen weer voorbij is, berg dan niet alles klakkeloos op tot het volgende jaar. Berg alleen weer op wat écht gebruikt is. Al het andere was blijkbaar al overbodig en hoef je niet nóg een jaar op zolder of in de schuur te bewaren. Het motto is: nooit meer rommel! 

Kies voor een open kast die je stylish in moet richten

Door te kiezen voor een open kast verplicht je jezelf om goed na te denken wat er een plaatsje krijgt in deze pronkkast en wat niet. Het wordt immers een onderdeel van je interieur. Sorteer en presenteer alles op kleur of kies voor één of twee accentkleuren waarmee je de styling net een beetje extra power geeft. Kijk daarnaast bij de aankoop van elk nieuw meubelstuk of er wellicht ook opbergruimte in zit, zoals bij een tv-meubel of salontafel. Heb je weinig ruimte om een kast neer te zetten? Denk dan eens aan opbergmogelijkheden voor aan de muur. Zo bespaar je ruimte en blijft de vloer ook nog eens vrij.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Styling advies : Het interieur stylen met decoratie

woensdag 06-10-2021

Styling advies : Het interieur stylen met decoratie

Het stylen van het interieur wordt vaak onderschat. Met het juiste styling advies lukt het om je interieur perfect te stylen naar de sfeer die jij graag in huis hebt.

Lees meer
Dit zijn de do's en don'ts van woonstijlen combineren

dinsdag 31-08-2021

Dit zijn de do's en don'ts van woonstijlen combineren

Woonstijlen kunnen tegenwoordig allemaal met elkaar gecombineerd worden! Maar hoe doe je dit goed en verantwoord? Dit zijn de basisregels van het combineren.

Lees meer