Tips: zelf een hotel-chique interieur creëren

Tips: zelf een hotel-chique interieur creëren

JOUW INTERIEURONTWERP NAAR IDEE VAN EEN LUXE HOTELKAMER

Thuis een sfeer hebben zoals in een stijlvol viersterrenhotel zou toch heerlijk zijn! Voor voldoende inspiratie kun je natuurlijk lekker veel weekendjes weg boeken en de mooiste hotels bezoeken, wat zeker geen straf is! Maar je kunt ook gewoon even verder lezen voor hotel-chique stylingtips.

Staycation

Hotel-chic: een slaapkamer voor fijnproevers

In een hotelkamer staan natuurlijk slaapkamer en badkamer centraal. Dit zijn dan ook de ruimtes waar je de hotelstijl het best kunt toepassen in jouw interieur. Met een beetje lef, durf en een flinke dosis experimenteren wordt de slaapkamer een stijlendans van modern, romantisch en industrieel. 

Het bed heeft duidelijk een glansrol in de hotelsfeer slaapkamer. Het ademt rust en ontspanning, terwijl een luxueuze beddengoed een chic tintje toevoegt. Om de master bedroom een extra hotelgevoel te geven, kies je voor een maatwerk hoofdbord dat doorloopt tot het plafond. Met een hoofdbord creëer je een intieme sfeer en geborgenheid in je slaapkamer. Wees creatief en bekleed het bijvoorbeeld met luxe behang. 

Je eigen plek in de slaapkamer

Wanneer een huishouden uit meer mensen bestaat, wordt de behoefte aan een eigen plek in huis groter. Wat je hiervoor bijvoorbeeld kunt doen, is loungezitjes in de slaapkamer creëren waar je even lekker op jezelf kunt zijn met een goed boek. Of ga voor een rond daybed, dé eyecatcher van de slaapkamer. Vroeg naar bed en nog even je favoriete serie kijken op TV, of ‘s ochtends lekker blijven liggen en een kop goede koffie op bed drinken. Plaats daarom een TV en een compact Nespresso apparaat op je slaapkamer voor het échte hotelgevoel!

Een interieursfeer in de badkamer die de zintuigen prikkelt

Wanneer de masterbedroom een badkamer en suite heeft, is het raadzaam om de look-and-feel van de kamers te laten versmelten, zodat je helemaal tot rust komt. Dit doe je door een patroon in zowel de badkamer als in de slaapkamer terug te laten komen. Dat kan bijvoorbeeld met linnengoed of met behang- en tegelmotieven. Is de ruimte te klein voor zowel badkamer als slaapkamer? Overweeg dan een losstaand bad op pootjes. Heel chique! Je kunt de slaapruimte met badkamer en suite ook op zolder creëren, dit betekent slim omgaan met de beschikbare ruimte. De ruimte onder het schuine dak is natuurlijk de perfecte plek voor een vrijstaand bad. Het zou al helemaal mooi zijn als je vanuit het bad een fraai uitzicht hebt. In het dak kun je een venster of dakraam plaatsen voor een weids uitzicht of een magische blik op de sterrenhemel.

Een hotelgevoel creëren op de badkamer doe je bijvoorbeeld met donkerbruin of zwart marmer. Straal meer rust en luxe uit door geen kasten op de badkamer te plaatsen. Plaats eerder een strakke, ingebouwde kast op de slaapkamer of overloop.

Comfy, cosy en hotel-chique in de mix

Een cocktail van stijlen maken is geen ingewikkeld proces, maar wel smaakvol! Met de juiste ingrediënten en perfecte dosering krijg jij het ook voor elkaar om een hotel chique interieur te creëren. De combinatie van chique meubels en fluffy accessoires geven een unieke sfeer, zoals je die vaker ziet in de Boutique hotels. Ga bijvoorbeeld voor een hotel-chique lamp met een designstoel. Naast een glansrol voor de luxe sprei op bed, zijn kamerhoge gordijnen van een zware kwaliteit een must. 

Ook texturen of structuren van de vloer dragen bij aan de beleving. Zo zorgt de aaibaarheid van een hoogpolig tapijt in combinatie met het harde en gladde oppervlak van hout, voor een compromis tussen een strakke en warme sfeer. Een houten vloer is pas af met een hoge, strakke plint. Om de kamer rustiger en groter te laten lijken, kies je voor plinten van hetzelfde hout als de vloer. Schilder voor een chic effect de plinten in dezelfde kleur als de deuren of kies voor hoge plinten in dezelfde kleur als de muur. Een donkere parketvloer brengt een geborgen sfeer in de kamer. Bij een uitbundig kleurrijke styling van de slaapkamer kies je juist voor een lichte houten vloer. Het interieur van een hotel bij je thuis!

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Woontrends voor een modern eigentijds familiehuis

dinsdag 16-11-2021

Woontrends voor een modern eigentijds familiehuis

Zo pas je woontrends en diverse woonstijlen toe in jouw interieur voor een eigentijds en gezellig huis. Lees nu de laatste woontrends en interieurtips!

Lees meer
Een donker of zwart plafond doet wat met de sfeer in het interieur

dinsdag 19-10-2021

Een donker of zwart plafond doet wat met de sfeer in het interieur

Wat is het effect van een zwart plafond of zwarte wand in een interieur? Zijn er ook alternatieven? Lees verder voor meer inspiratie!

Lees meer