Vloerinspiratie: 4x houten vloeren voor jouw mooiste interieur

Doe inspiratie op voor jouw droomvloer

leg de basis met de juiste vloer

Verbouwplannen, een nieuw huis gekocht, of zomaar plannen om een kamer op te knappen? Dan ontkom je niet aan het uitzoeken van een nieuwe vloer. Ook al weet je dat je al zeker dat je voor een houten vloer gaat, dan ben je er nog niet! Ga je voor een volledige houten vloer of voor een onderhoudsvrije vloer met houtlook? Wij geven je inspiratie met 4 vloerideeën mét uitleg over de voor- en nadelen, zodat je niet langer hoeft te twijfelen.

Get on the floor

Multiplankvloer

Met een multiplankvloer krijg je de look van een authentieke houten vloer. De bovenkant bestaat namelijk uit een echte houten toplaag. Deze laag kan helemaal naar wens worden afgewerkt met een olie, lak of was in de kleur die jij wil. De onderlaag bestaat uit multiplex dat niet uitzet of krimpt. De multiplexlaag zie je natuurlijk niet, maar heeft als grote voordeel dat de vloer heel geschikt is voor vloerverwarming

Dit zijn onze multiplank vloeren

PVC vloer met houtlook

Wanneer je verzot bent op de houtlook maar niet het onderhoud wil van een echte houten vloer, is de PVC vloer geschikt. Door de houtnerven is de vloer niet van echt hout te onderscheiden, maar heeft hij wel vele voordelen: duurzaam, slijtvast, geschikt voor een vloerverwarming, vochtbestendig en hygiënisch Hoe dat komt? Door het sterke materiaal natuurlijk!

PVC vloeren zijn perfecte gezinsvloeren

Fineerparket

Bij fineerparket bestaat de toplaag uit hardhout en de onderlagen uit andere materialen, zoals MDF of multiplex. Hierdoor heb je een vloer die aanvoelt als een echte houten vloer, maar geschikt is voor intensief gebruik en krasbestendig is. Zo hoef jij je bíjna nergens zorgen over te maken, alleen nog maar over de afwerking van de vloer. 

Ontdek meer over fineerparket

BLOG33 PARKETVLOER.JPG

Parketvloer

Wil jij niet alleen de houtlook, maar ook het houtgevoel? De parketvloer geeft je dat! Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten en belangrijk is om rekening te houden met de kenmerken van iedere houtsoort. Een parketvloer is duurzaam, maar heeft af en toe een onderhoudsbeurt nodig, zodat deze nog langer meegaat. Een schuur- en lakbeurt en de vloer oogt weer als nieuw! 

Lees alles over parketvloeren

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

5 tips om een klein appartement in te richten

maandag 13-02-2023

5 tips om een klein appartement in te richten

Met deze tips richt je een klein appartement of kleine studentenkamer super praktisch én mooi in! Inspiratie voor jouw mooiste interieur.

Lees meer
Déze woonstijlen ga je zien in 2023

maandag 12-12-2022

Déze woonstijlen ga je zien in 2023

Laat je inspireren door de woonstijlen van 2023! Welke woontrends ga je zien in het nieuwe jaar en hoe realiseer jij je favoriete trends in je eigen interieur?

Lees meer