Welke vloer past het beste bij jou, oftewel kleur bekennen

Welke vloer past het beste bij jou, oftewel kleur bekennen

OP EEN VLOER MOET JE VOLOP KUNNEN LEVEN

Kleur is verbonden met emotie. Sommige kleuren raken je, andere doen je niets. Welke kleuren roepen bij jou een positieve associatie op? Een belangrijke taak is het bepalen van jouw ‘huiskleur’, de kleur die het beste past bij wie je bent. Vervolgens breng je met accentkleuren meet spanning en dynamiek aan in het interieur. Leef voluit en geniet van elk stukje vloer. Welke vloer past nou bij welke kleurencombinaties in het interieur? En belangrijker nog: welke kleur vloer past bij jou?

Natuurlijke schoonheid

Kun je vloeren een kleurtje geven?

Een eiken vloer kent één groot voordeel, namelijk dat het tijdloos is. Ook is dit verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, wat betekent dat hij vrijwel in elke interieur past. Daarnaast is de structuur van eikenhout geschikt om te kleuren met kleurolie. De poriën nemen de kleur mooi op en geven de vloer een hele nieuwe andere look. Vervolgens beschermt de hardwaxolie of zeep de kleur én de houten vloer.

De ideale vloer voor een familiehuis

Karamel, dat wel!

Alle tinten bruin, van diep chocoladebruin tot warm karamel, matchen prachtig met grijs, beige en blauw. Lichte tinten maken een ruimte groter. Donkere tinten verkleinen een ruimte, maar kunnen een kamer ook heel knus en gezellig maken. Voor contrast met een donkere vloer en om zoveel mogelijk gebruik te maken van de lichtinval, schilder je de wanden wit en kies je ook voor witte raambekleding. Zorg dat het niet te kil wordt door verschillende stoffen in neutrale tinten te gebruiken. Dat schept een dosis warmte!

Zo kies je de juiste houten vloer

Grijze vloer

De kleur van het jaar volgens Flexa, Brave Ground, past mooi bij vergrijsde tinten. Kies je voor deze kleur op de muur, dan zit je goed met een grijstint op de vloer. Én wil je volgend jaar weer wat anders op de muur? Dan is een grijze vloer wederom gemakkelijk te combineren!  

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Inspiratie voor een bohemian woonstijl

dinsdag 13-07-2021

Inspiratie voor een bohemian woonstijl

Denk je aan bohemian, dan denk je aan een woonstijl met veel persoonlijke accessoires, prints en groen. Doe nu meer inspiratie op voor jouw bohemian interieur!

Lees meer
Inspiratie en tips voor een mooi zwart-wit interieur

woensdag 19-05-2021

Inspiratie en tips voor een mooi zwart-wit interieur

Een zwart-wit interieur hoeft zeker niet saai te zijn. Met deze inspiratie en tips ontwerp je een sfeervol huis met deze tijdloze kleurcombinatie.

Lees meer