Wonen op één etage | Het loft gevoel

Wonen op één etage - Het loft gevoel creëren

Groots wonen met zeeën van ruimte

De indeling kan een loft interieur maken of breken. Het is dus belangrijk hoe je omgaat met het grote woonoppervlakte. Het blijft altijd een zoektocht naar evenwicht tussen veel en zo weinig mogelijk interieuritems, meubels en woonaccessoires. Wij delen de beste interieurtips voor het wonen op één etage.

Een toffe loft

Logische loftindeling

De indeling van een loft is ontzettend belangrijk voor optimaal woongenot. Zo zorgt een logische overgang van gebruikersruimtes in huis voor een ruimtelijk effect. Maak de looprichting bijvoorbeeld vanuit de woonkamer via de eetkamer naar de keuken. Ook een slaapkamer en ‘badkamer en suite’ past perfect in het plaatje van het loft-idee. Wil je hier toch enige privacy? Een gordijn op een slimme plek is al voldoende om je even af te zonderen - om daarna de boel net zo snel weer open te gooien.

Zo style je een ruimte met vrijstaand bad

Stalen loftdeuren als ideale verdeler

Hoe mooi en karakteristiek het wonen in één ruimte ook is, vaak zijn aparte ruimtes of knussere hoekjes toch gewenst. Creëer eenvoudig een afscheiding met behulp van glazen schuifdeuren. Zo maak je een onderscheid in gebruikersruimte, maar behoud je toch de doorkijk. Ook semitransparante wanden die het licht doorlaten vormen een ruimtelijke afscheiding. Het voordeel hiervan is ook dat binnenvallend zonlicht doorstroomt naar het andere woongedeelte. Liever een vaste wand? Dan is een transparante scheidingswand van metaal en glas heel stijlvol én zo blijven de ruimtes toch verbonden. Een ander idee is om een doorkijkhaard in het midden van de ruimte te plaatsen. De opening hierin zorgt voor een ruimtelijke lichteffect en bovendien kun je van beide kanten genieten van het knusse haardvuur.

Stylingtips voor een stalen deur in jouw interieur

Loft musthaves

Maak bij de inrichting een afwisseling tussen hoge en lage objecten in het interieur. Maar beperk het gebruik van hele hoge kasten om zo de doorkijk op de loftetage niet te onderbreken. Wil je toch de hoogte benutten voor extra opbergruimte? Plaats dan een hoge kastenwand tegen de muur om de ruimte zo overzichtelijk mogelijk te houden. 

Je kunt natuurlijk ook in een loftinterieur deuren plaatsen voor bijvoorbeeld privacy of geluidsisolatie. De woonkamer krijgt een extra ruimtelijk gevoel door kamerhoge glazen deuren met een stalen omlijsting. Plaats wandjes waar je overheen kunt kijken, dan heb je meteen een muurtje om een meubelstuk tegenaan te zetten of iets aan op te hangen. 

Van binnen naar buiten

Versterk het ruimtelijke gevoel door het balkon of het terras bij binnen te betrekken. Grote ramen in de gevels maken een ingelijste blik op het buitenlandschap. Wanneer je de kleuren binnen aanpast aan de kleuren van buiten, loopt ook dat blikveld door. Denk aan lichte houttinten, groene planten en lichte kleuren.

Zoek je tips om je huis verkoopklaar te maken?

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Deze 10 sfeervolle musthaves mogen niet ontbreken in jouw interieur

woensdag 26-01-2022

Deze 10 sfeervolle musthaves mogen niet ontbreken in jouw interieur

Met deze must haves in je interieur creëer je een ultieme stijlvolle woonsfeer. Stuk voor stuk tijdloos en een goede basis voor de perfecte woonstijl in huis.

Lees meer
Woontrends voor een modern eigentijds familiehuis

dinsdag 16-11-2021

Woontrends voor een modern eigentijds familiehuis

Zo pas je woontrends en diverse woonstijlen toe in jouw interieur voor een eigentijds en gezellig huis. Lees nu de laatste woontrends en interieurtips!

Lees meer