Woontrends voor een modern eigentijds familiehuis

Woontrends voor een modern eigentijds familiehuis

EEN FIJNE SFEER IN HUIS CREËEREN MET DEZE INTERIEURTIPS

Een geschikt familiehuis is voor elk gezin anders. Hoe ziet een gemiddelde dag eruit? Komen er veel mensen over de vloer? En hoe richt je verstandig in zonder compromis te maken bij het stylen van het huis van je dromen? Je huis bepaalt een groot deel van je leven: het is de plek waar je thuis komt, tijd besteedt en herinneringen maakt. Met deze tips pas je de mooiste woontrends toe voor een modern en eigentijds familiehuis.

Thuisgeluk voor groot en klein

De basis voor optimaal woongenot in huis

Hoe fijn zou het zijn wanneer je jaren vooruit kunt met één basisstyling in het huis van je dromen? Kies voor een gezellig woonhuis daarom voor basic woonitems en neutrale kleuren. Het streven is namelijk om een interieur te creëren waar je als bewoner tot rust komt. Natuurlijk mag je er een vleugje eigenheid in stoppen met behulp van een statement, maar doe dit dan wel met een vervangbaar item. 

En het is altijd fijn om te zien wat een goed gekozen interieur met je doet. Texturen of structuren van materialen dragen bij aan de beleving en het woongenot. Zo zorgt de aaibaarheid van een hoogpolig tapijt, in combinatie met het harde en gladde oppervlak van hout. Zo sluit een compromis tussen een strakke en warme sfeer in het familiehuis. Een gezinsleven brengt veel gezelligheid, maar met de jaren ook gebruikerssporen. Dat mag best, in een modern familiehuis mag geleefd worden!

De vloer in jouw ideale familiehuis

Vloeren zijn enorme sfeerbepalers in het interieur. Die kun je dus maar beter naar eigen hand zetten. Op de vloeren in huis wordt gelopen, gesprongen, geschoven, gestampt en gespeeld. Kortom: geleefd. Jouw gezinssituatie, levensstijl en behoeften bepalen de keuze van een vloer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een geluidsdempende en onderhoudsarme PVC vloer. Of toch voor een warme, houten vloer met een dempende ondervloer of vaste legwijze. In elke ruimte kan de behoefte de keuze van de vloer beïnvloeden. 

Zo kies je de juiste houten vloer

Verpersoonlijk jouw huis met een eigen woonstijl

Woontrends volgen is gemakkelijk, maar harmonie creëren met geheel je eigen smaak is ook veel waard! Gewoon een no nonsens stijl, met veel ruimte voor nostalgie en geborgenheid. Het gaat niet om trends, maar om wat goed is voor jouw huis en waar jij je prettig bij voelt. De mix van spullen bij elkaar maken het jouw huis. Hang bijvoorbeeld boven een lage kast een aantal kunstwerken, foto’s en verzamelingen maar jouw persoonlijke smaak. 

Deze 10 musthaves mogen niet ontbreken

Houd het overzicht in jouw droomhuis

Wanneer je lekker op de bank ploft, wil je natuurlijk niet tegen al het losdwalend speelgoed van de kinderen aankijken. Maar een familiehuis blijft een familiehuis. Het favoriete speelgoed, de sporttas en schoolboeken maken het juist een unieke plek. Een makkelijke oplossing hiervoor: plaats de bank in het midden van de ruimte: het speelgoed ligt er dan achter en niet in het zicht! Met goede opbergmanden en bakken maak je van het opruimen aan het einde van de dag een feestje. Doe het samen, dan is er ook meteen quality time.

Opruimtips van de opruimcoach

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Wonen op één etage | Het loft gevoel

woensdag 01-12-2021

Wonen op één etage | Het loft gevoel

Groots wonen met zeeën van ruimte in een loft woning. Maar hoe deel je nu zo’n interieur op één etage in? Volg deze interieurtips!

Lees meer
Tips: zelf een hotel-chique interieur creëren

vrijdag 29-10-2021

Tips: zelf een hotel-chique interieur creëren

Pas de sfeer van een stijlvol hotel thuis toe door de juiste indeling en styling in het ontwerp van je interieur op te nemen. Dit zijn stylingtips voor elk interieur!

Lees meer