Zo style je een slaapkamer met een vrijstaand bad

Zo style je een slaapkamer met een vrijstaand bad

MAAK VAN JE SLAAPKAMER EEN LUXE HOTELSUITE

Sfeervolle en luxe hotels, waaronder de Boutique Hotels, hebben veel aandacht voor de styling van hun slaapkamers. Dit is een perfecte plek om inspiratie op te doen voor thuis. Wat je in deze hotels vaak ziet, is een vrijstaand bad in de slaapkamer.

Dat wil je thuis toch ook! Genieten in een luxe slaapkamer alsof je op vakantie bent in je eigen huis. Lees verder voor stylingtips zodat je dit ook toe kunt passen in jouw eigen interieur.

Baden in luxe - Slapen in weelde

Scheidingslijn tussen de open bad- en slaapkamer

Ga je voor één grote bad- en slaapruimte of accentueer je de overgang hiertussen? Een open ruimte is eenvoudig op te splitsen door te werken met halfhoge dichte wanden, hoogteverschillen of glazen scheidingswanden. Een halfhoge wand achter het bed is een slimme zet, omdat dit de douche of het bad aan het zicht onttrekt en tegelijk functioneert als hoofdbord. Met behang met een print of textuur in dezelfde kleurgroep wordt deze wand een ware eyecatcher. Je kunt ook de badkamer afscheiden van het slaapgedeelte door er een glazen steellook wand met schuifdeur tussen te zetten. Met zo’n tussenwand creëer je iets meer privacy.  

Veilig over de vloer

Bij een aparte badkamer kies je vaak voor een praktische tegelvloer. Wanneer de badkuip op de slaapkamer een plekje krijgt, ga je liever op zoek naar een andere mooie én geschikte vloercombinatie. Alleen is het nog steeds belangrijk om ook het praktische aspect niet uit het oog te verliezen. Door rondom het bad een tegelvloer te leggen, zorg je er voor dat de eerste natte voetstappen geen vervelende vlekken achterlaten op het parket of tapijt, én dat het geen glijboel wordt. Wil je toch een houtlook op de vloer die doorloopt in de hele slaapkamer? Dan is een slijtvaste vochtbestendige PVC vloer met mooie houtstructuur een prima oplossing! 

Zo kies je de juiste houten vloer

Slapen en baden op zolder in de nok

Slaapruimte op zolder creëren betekent slim omgaan met de beschikbare ruimte. Zeker als er schuine wanden zijn: die maken de ruimte weliswaar knus, maar optisch ook flink kleiner. Daar staat tegenover dat de ruimte onder het schuine dak natuurlijk de perfecte plek is voor een vrijstaand bad waar je lekker in ligt. Het zou mooi zijn als je vanuit het bad een fraai uitzicht hebt. In het dak kun je een venster of dakraam plaatsen voor een weids uitzicht of een magische blik op de sterrenhemel.

Zo creëer je een hotel-chique interieur

Metamorfose met gezond verstand

Natuurlijk zijn er ook tegenargumenten bij het combineren van slapen en baden in één ruimte en ben je afhankelijk van de beschikbare ruimte. Zonder leidingen geen water en zonder water geen vol bad. Het aanleggen van buizen en bekabeling kun je het beste aan de specialist overlaten. Het laatste wat je wil, is een lekkage na een intensieve verbouwing. Want als we eerlijk zijn gaat het in dit geval om een metamorfose met verstand. Laat je goed adviseren door een sanitair specialist.

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig?

De styliste denkt met je mee voor een sfeervol interieur.

Chat of maak een belafspraak met de styliste

Meer lezen?

Tips voor het maken van een interieur moodboard

dinsdag 03-08-2021

Tips voor het maken van een interieur moodboard

Een moodboard biedt houvast en is hét perfecte instrument om jouw woonstijl visueel te maken. Dat doe je eenvoudig met deze tips!

Lees meer
Inspiratie voor een bohemian woonstijl

dinsdag 13-07-2021

Inspiratie voor een bohemian woonstijl

Denk je aan bohemian, dan denk je aan een woonstijl met veel persoonlijke accessoires, prints en groen. Doe nu meer inspiratie op voor jouw bohemian interieur!

Lees meer