Gerenoveerd appartement in Amsterdam

Inspiratie: gerenoveerd appartement in Amsterdam

Een binnenkijkje bij een uniek interieurproject

Wonen in een monumentaal pand aan een Amsterdamse gracht is voor velen een droom, maar voor de bewoners van dit appartement realiteit. Ze omschrijven hun stijl als 'comfort-chic' en wij hebben alle elementen in het interieur aangepast om aan die omschrijving te voldoen. We nemen je mee door dit gerenoveerde appartement, van de bijzondere houten vloeren tot de slimme akoestische oplossingen. Eén blik in dit appartement laat zien hoe comfort en chic perfect samengaan in het hart van een bruisende stad.

singel8.jpg

Unieke houten vloeren

Het eerste wat opvalt in dit appartement is de eenheid in houtsoort en kleurafwerking. De bewoners hebben gekozen voor echte eiken houten vloeren die in elke ruimte doorlopen. Door het strokenpatroon toe te passen in plaats van een visgraatpatroon, ontstaat er een speels effect. Dit geeft het appartement een warme, luxueuze uitstraling en een elegant lichtspel.

Ontdek nu onze houten vloeren

Kleur en contrast

Het kleurencontrast in het appartement is subtiel maar effectief. De muren zijn lichtgrijs en de maatwerk kasten zijn in een zwart feelwood uitgevoerd. Zelfs de bestaande keuken is gewrapt in een identieke zwarte houtstructuur. Het resultaat? Een stijlvolle eenheid in het hele appartement zonder dat het een ratjetoe wordt.

Steellook details

Zwart komt ook terug in de steellook wanden en deuren. Deze elementen creëren een prachtig zwart lijnenspel in het interieur en zorgen voor een extra dimensie in de woonruimtes. De steellook details verbinden de verschillende ruimtes op een naadloze manier, terwijl ze toch voor een zekere afscheiding zorgen. Want ondanks de beperkte woonoppervlakte van minder dan 100 m², voelt het appartement ruimtelijk aan. Dit komt door de glazen steellook wand met taatsdeur en pivot-scharnier die de woonkamer van de keuken scheidt. Hierdoor blijft het interieur transparant en ruimtelijk.

Bekijk onze steellook taatsdeuren

IMG_8192.jpg
IMG_7246.jpg

Akoestische oplossingen

Isolatie en akoestiek zijn cruciaal in een stadsappartement. Hier zijn akupanels gebruikt om geluid te reduceren en tegelijkertijd een sfeervolle wand te creëren. Een slimme keuze, want hierdoor voelt het appartement rustig en uitnodigend aan, zelfs midden in het bruisende Amsterdam.

Meer over akoestische oplossingen

Ruimtelijke indeling

Dit comfort-chic appartement in Amsterdam bewijst dat je met de juiste keuzes, zelfs in een compacte en historische ruimte, een uniek en luxe thuis kunt creëren. Ook de slaapkamer is compact, maar voelt ruim aan door de slimme keuzes in meubilair en kunstobjecten. Vanuit het hoge boxspring bed kijk je zo de aangrenzende badkamer in, wat door de grote spiegelwand nog ruimer lijkt. Het resultaat? Een hotel-gevoel, elke ochtend weer.

Geïnspireerd geraakt en hulp nodig bij jouw eigen keuzes?

Onze experts helpen je graag verder met jouw project.

Maak nu een afspraak