Onze historie

Passie voor mooie en kwalitatieve interieurs

Al 120 jaar puur vakmanschap

Historie van een familiebedrijf

Het dynamisch en Koninklijk onderscheiden familiebedrijf Verhaag bestaat sinds 1902 en is al die tijd gevestigd in Sevenum. Inmiddels, alweer een kwart eeuw, bestaat het directieteam uit Henk en Chantal Lucassen en Udo en Carlijn Verhaag; een 4e generatie ondernemers en aanpakkers. 

Het prille begin in 1902

Bekend was dat overgrootvader Ludovicus Verhaag (geb. 1867) net na of rond 1900 gestart is met een timmerbedrijf en om het exacte jaar te achterhalen is enig onderzoek noodzakelijk geweest.

Het kasboek dat gezien het handschrift van Ludovicus Verhaag geweest moet zijn (in vergelijking met aantekeningen St. Eloi boekje en rekening uit 1928), toont ons in ieder geval van 1902-1903 toenemende activiteiten op timmergebied en vastere klanten: Tevens wordt in 1902 een knecht vermeld waarmee aangetoond is dat Ludovicus in 1902 zeker werkgever was. Het geeft ons ook een beeld wat het (diverse) assortiment van de grondlegger van ons bedrijf behelsde. Hij maakt nagenoeg alles wat met hout te maken had.

Vanaf 1910 worden de zaken iets groter aangepakt. Uit een document van het kadaster blijkt dat Ludovicus in dit jaar de stal van zijn woning herbouwd heeft tot timmerwinkel om zijn klanten nog professioneler te bedienen. Het volgende historisch meetpunt vonden we in 1918 als Ludovicus met 9 andere timmerlieden / aannemers de Coöperatieve Houthandel en Stoomzagerij “Sint Jozef” opricht.

Opa Piet Verhaag

Uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken van 17 maart 1951 blijkt dat zoon Piet Verhaag (geb. 1907) zijn zaak in 1936 gevestigd heeft en daarmee het bedrijf van Ludovicus overneemt. 

De benaming ‘Timmerbedrijf’ wordt in 1959 gewijzigd in ‘Aannemersbedrijf voor burgerlijke en utiliteitsbouw’. Hiermee wordt eigenlijk aangegeven dat timmerbedrijf Verhaag zijn vleugels ten aanzien van de werkzaamheden uit aan het spreiden is.

Voor de oorlog bestonden de opdrachten van Piet Verhaag voornamelijk uit klussen als die zijn vader ook uitvoerde. Na de oorlog richtte de activiteiten van zijn bedrijf zich steeds meer op de bouw van woningen en bedrijven. In de jaren van wederopbouw een logische en onvermijdbare keuze. Met gemiddeld 2 à 3 werknemers in dienst speelde Verhaag een belangrijke rol in de opbouw van de parochie Evertsoord (Gemeente Sevenum)in de ontginnende Peel, waar in diverse peelboerderijen al het timmerwerk door Verhaag werd verricht. Ook het timmerwerk van diverse gemeentewoningen in Sevenum behoorde tot de opdrachten. 

De gebroeders Verhaag

In 1955 deed zoon Joost (geb. 1938) zijn intrede in het bedrijf van z’n vader Piet en in 1965 de jongste zoon Hay (geb. 1949). Onder de naam Gebroeders Verhaag aannemersbedrijf voor burgerlijke en utiliteitsbouw zetten Joost en Hay het bedrijf van hun vader voort. De eerste jaren voornamelijk met dezelfde soort werkzaamheden als voorheen, alle betimmeringen voorkomende in een bouw. Joost en Hay zagen beiden veel toekomst in de afbouwfases in een bouwproject en gingen zich steeds meer toeleggen op deze specialisaties van het timmervak. Het aannemersbedrijf bleef uiteraard bestaan, maar het accent van de werkzaamheden kwam steeds meer te liggen op systeemplafonds, wanden en de parketvloeren. Naast een klein team aangevuld met vast onderaannemers werd een gedegen basis gelegd voor de toekomst. Diverse bouwbedrijven en aannemers werden vaste opdrachtgevers voor de gebroeders. Opdrachtgevers waarmee Verhaag na zoveel jaren nu nog steeds prettig samenwerkt.

De huidige kartrekkers pakken sinds 1997 door op de gedegen basis van hun voorgangers met de frisse en vernieuwende mogelijkheden van nu.

100 jarig bestaan

Sinds 2003 mag Verhaag zichzelf ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ noemen. Een eretitel die het familiebedrijf heeft verdiend door meer dan 100 jaar maatschappelijke betrokkenheid en regionaal belang. Verhaag heeft zich onderscheiden – en onderscheidt zich nog steeds – door oog te hebben voor haar omgeving en gepassioneerd ondernemerschap.

Hofleverancier

Ondernemersprijs én Beste Familiebedrijf van Zuid-Oost Nederland

Dit ondernemerschap samen met de opening van de nieuwe showroom aan de Horsterweg in Sevenum in maart 2008, werd Verhaag winnaar van de Ondernemersprijs Horst aan de Maas. De goede reputatie en haar bedrijfsvoering leverde het bedrijf in 2014 zelfs de titel ‘Beste familiebedrijf van Zuidoost Nederland’ op. Hartstikke trots op deze erkenning, zet de familie Verhaag de traditie van een succesvol familiebedrijf voort en staat de vijfde generatie, nu 120 jaar later, klaar.

Bezoek op afspraak onze showroom en bekijk ons vakmanschap van dichtbij

Bezoek de showroom